Käytiin Nemon kanssa kolmena peräkkäisenä päivänä tekemässä jälkeä eri puolille Jyväskylän metsiä. Nemo ajaa jälkeä hyvin ja motivaatio on yleensa korkealla, kun poitsu tietää ruokakupin olevan jäljen toisessa päässä.  Olisi hyvä, että jäljestykseen saisi jonkinlaista rutiinia ja säännöllisyyttä, että Nemo pystyisi kehittymään jäljen ajossa ja siihen tulisi varmuutta. Nyt Nemo haahuilee vielä välillä jäljen vieressä ja saattaa jäädä katselemaan taivaan lintuja. Nemo pitäisi siis saada keskittymään jälkeen ehkä vielä paremmin. Eilen jäljen jälkeen juoksutettiin Nemoa vapaana metsässä vähän aikaa ja tästä Nemo tykkäsi aivan hirmuisesti. Kyllä metsä on pentukoiralle se paras ja mieluisin paikka!

Eilen illalla käytiin kävelyretkellä määränpäänä sopiva paikka, jossa Nemo voisi käydä uimassa vapaasti. Hyvä paikka löytyikin Tuomiojärven rannasta pellon vierestä. Nemo kirmaili innoissaan vapaana pienellä saarekkeella ja juoksi hulluna uuden frisbeensä perässä. Uimaankin Nemo meni ihan omia aikojaan ja näytti suorastaan nauttivan olostaan. Uutta frisbeetäänkin Nemo kävi muutaman kerran vedestä hakemassa. Nemo painoi välillä tassulla frisbeen pohjaan ja koitti sitten tunkea kuonoaan veden alle ja hakea lelunsa. Nemo ei ainakaan vielä tykkää laittaa nenääsä veden alle, kun nosti aina samantien kuononsa pintaan. Lämpimän päivän päätteeksi viileään veteen pulahtaminen oli Nemosta varmasti kivaa. Lämmin keli näyttää vaikuttavan Nemoon yllättävän paljon. Poitsu laiskistuu ja nukkuu melkein koko ajan eikä jaksa sisälläkään juuri riekkua.

Nemon hampaat ovat alkaneet vaihtua hyvää vauhtia, kun neljän pikkuhampaan tilalle näyttää jo kohoavan uudet hienot rautahampaat. Melkein kaikki pienet etuhampaat ovatkin sitten irronneet tai irtoamassa. Yllättävän vähän Nemo nakertelee paikkoja tai mitä tahansa suuhun osuvaa. Eniten poitsu taitaa pureksia omia etutassujaan, lelujaan ja luitaan, mikä on tosi hyvä asia. Nemo on myös jo melkein sisäsiisti, sillä yön aikana Nemo tekee tarpeitaan sisälleen enää vain joskus. Ollaan käytetty Nemo lenkillä tai pissillä kuusi kertaa päivässä, joten Nemo ei oikeastaan edes ehdi tehdä sisälle mitään. Koitetaan pikku hiljaa venyttää pissitysväliä 2-2,5 tunnista pidemmiksi väliajoiksi.

Suurin edistysaskel koulutuksessa on se, että Nemo alkaa osata tulla jo pelkästä käskystä sivulle. Olen ottanut sivulle tuloa yleensä ruokakupin kanssa kaikilla niillä kerroilla, joilloin ruokaa ei ole käytetty muihin koulutuksiin tai jälkiin. Samoin Nemo on osoittanut osaavansa pysyä myös maassa paikoillaan useamman sekunnin ajan. Tämä todistettiin viikonloppuna, kun Nemo laitettiin maahan toisen koiran viereen ja Nemoliini pysyi kuin pysyikin paikoillaan useimmiten ne muutamat vaaditut sekunnit. Hienoa!

                                               Nemo kurkkii