Niin se aika vaan humahtaa ja Nemolle tulee tänään mittariin tasan 10 kk. Käytiin isänpäivän kunniaksi vähän treenailemassa Citymarketin parkkipaikalla. Killerillä oli turhan paljon lunta, joten mentiin lumettomampaan paikkaan treenailemaan. Pk-treenit oli Jyväskylän näyttelyn takia peruttu.

Otin Nemon kanssa vähän perusjuttuja: seuraamista, noutoa käskystä, liikkeestä maahanmenoa, eteenmenoa yms. Palkkana tällä kertaa kanaa ja purupatukkaa. Palkkasin purupatukalla myös seuraamisesta, koska Nemon keskittymisen sai sillä tavalla aika hyvin kohdistettua tekemiseen. Kapulan heitossa Nemo ei tällä kertaa varastanut ollenkaan ja saatiin heti ekalla kerralla aika nappi suoritus. Kapulaakin koitin nyt ohjata vähän lähemmäksi eikä Nemo tipauttanut sitä ennen kuin otin sen pois. "Irti"-käsky on luovutuksissa vähän unohtunut, se pitää jatkossa ottaa mukaan. Oli oikeastaan hyvä treenata nyt ihan vieraassa paikassa ja kaksi tuttua ihmistä ympärillä. Pääsi vähän testaamaan Nemon keskittymistä minuun ja tekemiseen.

Loppuun otettin vielä kopelointitreeniä. Nemo ilmeisesti kokee päälle kumartumisen uhkaavana ja epämiellyttävänä, kun väisti myös tuttuja ihmisiä. Kotona tein sille sitten vielä sellaisen luottotreenin eli käskin Nemon maahan ja kävelin hännän takaa ja takapuolen päältä yli. Joka kerta, kun ei noussut ylös palkkasin nakilla. Muutaman ylityksen sain tehtyä selänkin kohdalta, mutta tosi herkästi Nemo ponkaisee näistä ylityksistä ylös. treenailemme näitä vielä jatkossa. Tällaista pientä treeniä tänään.

Tein tänään mielenkiintoisen havainnon Milou.fi-sivustolta, jonka kojuun kävin eilen tutustumassa näyttelyssä. Miloutaide on Milla Koivusen yritys, joka on keskittynyt erilaisiin lemmikkien ja etenkin koirien muotokuviin. Milla tekee erilaisia eläinkuvilla varustettuja tuotteita, kuten ovikylttejä ja magneetteja. Tänään sitten huomasin sivustoa selatessani, että rotukatalogin toinen kultsu-malli on tehty Nellin muotokuvasta. Tilasin Nellistä muotokuvan vuonna 2000 jonkin koiraleirin yhteydessä ja nyt tämä sama kuva on sitten myös saatavana esimerkiksi ovikylteissä ja magneeteissa! Aika jännä sattuma! Eilen kävin nimittäin kyselemässä mittatilaustyötä Nemon muotokuvasta, mutta en vielä tiennyt, että putiikin pitäjä on Milla Koivunen. On se maailma pieni :).