Aamulla käytiin pyörähtämässä Agoran parkkihallissa toisessa mätsärissä. Kirjaimellisesti pyrähtämässä, sillä kehät kestivät aika vähän aikaa ja meidän pyörähtelymme jäi melko lyhyeksi. Arvioin, että meillä olisi ollut enemmän totutteluaikaa ennen kehää, mutta melkein saman tien kun sain koiran laidalle, piti mennä kehään. Vastassa meillä taisi olla walesinspringerspanieli, joka oli Nemoon verrattuna paljon rauhallisempi ja seisoi hyvin.

Nemolla ei ollut tänään oikein seisomispäiva ja kehässä veti energianupit kaakkoon. Tuomarin tsekkauksesta ei oikein välittänyt, taas venkoili eikä meinannut seistä. Muihin koiriin reagoi kehässä aika paljon eli meinasi singota pihalle. Juoksuosuudet oli hankalia, kun kehä oli kapea suorakaide ja käännöksissä törmäilin koiraan. Ekasta kehästä sininen nauha, sinisten kehästä ekana pihalle.

Tämän päivän jälkeen voi todeta, että näyttelyhommien kanssa ollaan vähän lirissä. Pitää alkaa nyt treenailla tota hommaa osissa ja saada seisotus kuntoon niin, että pystyn itsekin Nemoa käpälöimään ja poitsu pysyy aloillaan. Ei jostain syystä tykkää siitä, että hipelöidään selästä ja kyljistä. Tuomari ei toisella kerralla voinut oikeastaan kuin hipaista, kun Nemo venkuloi miten sattuu. Joku taikatemppu tuohon kehätoimintaan nyt pitää keksiä, väsyttää koiraa enemmän yms.

Illalla käytiin tekemässä keppitreeniä mustikkavarvikkoon. Jälki n. 100 m ja 4-7 cm mittaisia tikkusia jäljelle tiputeltuina n. 11. Autosta lähtien taas hirveä veto päällä ja jäljeltä ylös 6 tikkua. Jätin jäljen kesken, kun löysi ekat kepit niin hyvin. Pari tikkua taisi jonnekin puskiin vielä tuollekin pätkälle jäädä, mutta todella hyvin Nemo bongasi ja merkkasi kepit. Jee! Intoa poitsulla jäljen ajoon ainakin riittää, mikä on hyvä.

Kotona treenailtiin eilen ohjattua noutoa ja varovasti kokeilin oikeaa puolta. Ekalla kerralla meni automaattisesti hakemaan vasemman, mutta myöhemmin käännös suoraan oikealle. Tätä oikea-vasen -juttua treenaillaan nyt rauhassa ja vahvistetaan käskyjä. Nyt käännökset oikeisiin suuntiin ihan kunnossa. Merkki-treeniäkin otin alustavasti. Tämä treeni aiheuttaa Nemossa lähinnä hölmistystä, mutta ehkä se poika tämänkin hokaa. Seuraavaksi laipalliset noutokapulat tilaukseen :).

Vielä auringonlaskun aikaan käytiin Nemoa maailmalla retuuttamassa ja käytiin katselemassa lampaita Peukkulan pihassa. On siinä meillä kanssa yks lammaskoira, kun pörisee ja turisee lampaille. Kyllä Nemo kävi välissä vähän tuttavuuttakin tekemässä, sitten taas piti haukkua omituisia mörköjä. Otettiin vähän poseerauskuvia nurmikummulta, jolta aukeni varsin mukava maisema Lutakkoon päin. Huomenna taas uusi päivä ja uudet seikkailut :).