Päivä ei ole voinut mennä pieleen, jos sen aloittaa ja lopettaa Kolmisoppisella. Aamusta käytiin juoksuttamassa Nemoa aamulenkillä metsikössä ja tehtiin samalla poitsulle esineruutu. Ruutu ehkä 20x20 metrinen ja siinä kuusi esinettä. Käytettiin alussa taas härnäyshanskaa, joka juoksi karkuun ja pujahti Nemon huomaamatta taskuun. Ruudussa poitsu oli tänään pikkasen etevä: kolmen esineen noutoon kului ehkä 20 sekuntia! Joka lähetyksellä eteni suoraan esineelle ja toi sen suoraan käteen. Ruutu oli vähän helpompi, mutta Nemolla on hyvä saada alle tällaisia hyvä onnistumisia. Loput kolme esinettä Nemo keräsi ilman liivejä kun käveltiin ympäriinsä ruudussa. Nämäkin löysi tarkasti ja luovutti nätisti käteen. Palkaksi löydöistä nakkia ja patukkaleikkiä, joka on muuten kivaa!

Päivällä kylään tuli piipahtamaan kaverini ja 5 kk poikavauva. Nemo tervehti tulijoita räkyttämällä kurkku suorana mustaa kantokoppaa ja urisemalla. Yllättävää kyllä vauva, joka nukkui tulohetkellä, ei tähän herännyt. Hyvät unenlahjat pojalla. Heitin koiran ulos olkkarista eteiseen rauhoittumaan. Nemo reagoi tähän kyöhnäämällä ovea vasten ja vinkumalla. Olisi pitänyt päästä tutkimaan, mikä mörkö sieltä oikein tuli.

Lopulta päästin Nemon varovasti tutkimaan vauvaa. Nemosta vauva oli tosi pelottava, ihan outo ja kummallinen. Kaverini otti vauvan syliin, ja Nemo meni heti tunkemaan turpansa kantokoppaan: Mikä tää oikein on? Vauvaa kierteli ja katseli pitkään. Oli Nemosta kummallinen mullosilmäinen ja oudosti liikkuva olento - kovasti poikaa kiinnosti. Lopulta pomppi sohvalle haistelemaan ja tutkimaan vauvaa. Oli koko ajan hirmuisen levoton eikä tiennyt miten päin olla. Lopulta Sami piilotteli Nemolle raksuja ympäri kämppää ja vauva-mörköily unohtui siihen. Hyvää treeniä Nemolle, kun ei ole pahemmin lasten kanssa meillä ollessa ollut tekemisissä. Mörköilyä on tosin ilmennyt lähiaikoina. Eilen näki auton ikkunoiden läpi pimeässä ohi kulkevan mörkö-ihmisen jonka perään piti singota ja räkyttää samalla. pöhkö piski.

Päivä huipentui taas vierailuun Kolmisoppisella. Sami leikki Nemon kanssa piiloleikkejä. Minä pidin kiinni ja Nemo sai merkistä singota etsimään. Tuossa hommassa se on kyllä hyvä. Löytää ihmisen samantien pilkkopimeästäkin metsästä. Pimeästä metsästä etsintää harrastettiin eilen kun käytiin iltalenkillä Kolmisoppisella ja käytiin samalla tutkailemassa rapuja. Vakiopaikka :).