Pitkän näyttelytauon jälkeen meillä oli tänään edessämme Jämsän ryhmis, jonne oli ilmoittautunut yhteensä 17 koiraa. Näyttelypaikka oli todella mukava, sillä tepasteltiin nurmikentällä eikä alueella ollut liikaa koiria. Bortsujen arvostelu alkoi heti urosten avoimella luokalla - onneksi olin kerrankin ajoissa valmistautunut kentän laidalla.

Pyörittelin Nemoa pari kertaa ennen kehään menoa ja siinä tuntui kuuntelevan ihan mukavasti. Kehässä sitten tajusi, että täällähän on paljon hajuja, muita koiria ja ympärillä ihmisiä ja ensimmäisen osion aikana sai ihan taistella, että sain pojan seisomaan ja ravaamaan. Tuomaria väisti ja koon mittaus oli lähinnä sitä, että mittatikku nipin napin hipaisi Nemoa, kun poitsu oli: "mikäs helkutti se tuo on?" ja väisti alta pois. Silloin jo ajattelin, että tämä oli meidän osalta tässä. Iloksemme meille irtosikin tästä erästä ERI ja päästiin kilpailuluokkaan.

Kilpailuluokassa oltiin ensimmäisinä ja meidän lisäksi kilpailuluokassa oli vain toinen ERIn saanut (blue merle -värinen uros). Toisella osuudella Nemo oli pikkaisen paremmin hommassa mukana ja minusta seisotukset sujuivat paljon paremmin.Tässä erässä en juoksuttanut kolmiota vaan rinkulan, mutta sekään ei näyttänyt haittaavan tuomaria. Nemo tuli lopulta kakkoseksi blue merlen jälkeen ja sai SA:n ja VASERTin. JEE! Todella ihana yllätys ja saatiin meidän ensimmäinen ruusuke.

Tuomarina oli tanskalainen Freddie Klindrup, joka sanoi Nemosta seuraavaa:

"Mid size. Masculine head. Nice expression. Correct size. Weel placed eyes. Correct ears?. Excellent neck + body, very good bone. Normally angulated. Moves well. Very good coat. Well pigmentated. Nice temperament."

Kävin itse asiassa googlettamassa tuomarin perjantaina ja huomasin, että tykkää karvakkaista koirista. Varmaankin Nemon pörheä turkki pelasi meille tänään hienon menestyksen kotiin viemisiksi. Seuraava näyttely on kesäkuun puolivälissä Lappeenrannassa, jossa on bortsujen päänäyttely. Ennen sitä pitää treenata tuo tuomarikopelointi kuntoon eli pitää värvätä ihan ventovieraita Nemoa hiplailemaan. Muuten olen todella tyytyväinen Nemon suoritukseen. Hienosti jaksoi, vaikka sää oli aika lämmin.

Tässä muutama kuva meidän näytelmästä nimeltä "Nemo Jämsässä":

Seisotustreeniä ennen kehää

Kehään menoa odotellessa meinasi tulla vähän kuuma

Sitten piti seisoa kehässä kuin patsas

Hyvin menneen kisan jälkeen kelpaa poseerata - ensimmäinen ruusuke!

Oli oikein nätti ja mukava näytelmäpäivä ja treffattiin samalla myös Nemon siskoa Kiiraa. Huomenna suunnataankin sitten Uuraisille jälkileirille. Toivottavasti silloinkin olisi näin nätti ja menestyksekäs päivä!