Tulee vähän huono omatunto, kun kirjoittelen koko ajan Nemosen elämästä ja meinaa välillä unohtua, että mulla on kotona Espoossa toinenkin luttana eli Nelli-kultsu. Nellillä on tänään synttärit ja vanharouva täyttää siis 12 vuotta. Hauskaa, että ollaan puhuttu Nellistä varmaan jo vuoden ajan, että se on 12-vuotias, vaikka saa virallisesti tuon ikälapun vasta tänään.

Nemo ja Nelli ovat kerran jo kohdanneet toisensa heti samana päivänä, kun Nemo haettiin Nurmijärveltä. Nelli ei odotetusti ollut pennusta kovin riemuissaan. Heti kun tajusi eteisessä, että mukana on joku ylimääräinen pikkupallero, teki u-käännöksen eikä tullut tervehtimään ketään. Samalla tavalla Nelli sitten vältteli Nemoa koko ajan, kun Nemo oli kylässä. Antoi tulla lähelle, mutta jos Nemo viihtyi lähistöllä liian kauan, Nelli vaihtoi paikkaa. Nellukka ei onneksi ole mikään vihainen koira, mutta osoitti pienellä murinallaan Nemolle välillä, ettei se ole tervetullut. Nemo antoi vanhuksen olla hyvin rauhassa ja keskittyi tutkimaan uuden asunnon sokkeloita. Loppuajasta koirulit kuitenkin nukkuivat jo melko lähekkäin - Nelli sohvalla ja Nemo sohvan alla :). Saa nähdä onko seuraava kohtaaminen yhtään lämpimämpi. Isompien pentujen kanssa Nelli nimittäin yleensä leikkii, joten ilmeisesti koki superpienen Nemon jollain lailla tunkelijana ja uhkana itselleen. Toisaalta hylkimisreaktioon voi vaikuttaa sekin, että Nelsun kohtu leikattiin pois pari vuotta sitten.

Nemolla on tänäänkin ollut tavallisen vilkas päivä. Eilen poitsu oli aika väsynyt eikä yöriehuntoja ilmaantunut, koska käytiin päivän mittaan kävelemässä kohtuullisen pitkiä lenkkejä uusille alueille. Nemoli on tuttuun tapaansa onnistunut löytämään hampaisiinsa uusia kivoja asioita, kuten karvaiset sisätossut, muovipussin, kenkien pohjallisia ja kengännauhan pätkän. Osa tavaroista, joita tuo poitsuli löytää, on ollut meiltä ihan unohduksista ja välillä on pakko kysyä: mistä ihmeestä se nyt tuonkin löysi? Nemo on alkanut myös kiinnostua ylempien hyllyjen tavaroista ja käy välillä nakertelemassa mappikansioita ja poikaystävän koulupapereita. Pitää kohta alkaa liimata kattoon kaikki tavarat, ettei tuo pikkumies niitä söisi. Nemolla olisikin nyt ruoka-aika, mutta vauveli nukkuu tällä hetkellä tietokoneen tuolin alla. Nemo viihtyy jostain syystä tuossa tuolin alla ja tunkee itsensä tuolin putkien ja rullien väliin. Ihme myyrä... :)

Laitetaan synttäreiden kunniaksi tähän kuva päivänsankarista. Ylväs ja itsepäinen - Nelli 12 v. :)