Paljon ei olla ehditty tekemään sitten viime blogi-päivityksen, koska olen istuskellut päivät pitkät tietokoneella vääntämässä koulujuttuja. Eilen käytiin taas Kolmisoppisella, missä Nemo hyppasi lukipenkkaan, jossa sojottikin teräviä keppejä. Onneksi ei sattunut mitään, vaikka pikku kiljahdus poitsulta pääsikin.

Tänään tein Nemolle vähän reeniä lenkin ohessa ja lenkin jälkeen olkkarissa. Lenkille en ottanut ollenkaan nakkeja mukaan, koska päätin kokeilla miten saan ohjattua ja palkattua Nemoa pelkällä pallolla. Muutaman kerran otin vaan vetoleikkiä ja irroittamista. Nemossa huomaa heti vireen nousun ja innon, kun se huomaa, että nyt leikitään. Samalla myös kuuntelee ja tekee juttuja mun mielestä paremmin. Otin pienellä pätkällä vähän sivulle tuloja ja seuraamista. Seuraaminen meni muutaman kerran tosi hyvin, Nemo otti heti kontaktin ja piti sen mussa eikä tiiraillut palloa oikeasta kädestä. Palkkasin heittämällä pallon eteen tai ilmaan. Sitten otin pätkän sivulle-maahan -settiä, siten että otin aina muutaman askeleen eteenpäin. Tämä oikeastaan siksi, että Nemo ei meinannut millään mennä maahan suoraan. Aina piti taittaa se etutassu alle. Lopuksi otin vielä liikkeestä istumisen.

Olkkarissa otin vähän noutoa (Nemo jää vieläkin aika kauas). Kuitenkin poitsu tökkää lelun tomerasti käteen, että "tossa on anna jo se palkka". Noudossa olen alkanut siirtyä välillä siihenkin, että Nemo saa isomman lelupalkan vasta sivulta. Kokeilin vielä sitä seisottamista ensin istu-maahan-seiso -sekamelskalla ja sen jälkeen pari kertaa lyhyestä seuraamisesta seisotus sivulle. Sitten kokeilin vielä pari lyhyttä seisottamista paikalla eli seiso ja paikka ja otin pari askelta taakse. Nemo pysyi molemmilla kerroilla liikkumatta seisaallaan muutaman sekunnin eikä laskenut heti palkkauksenkaan jälkeen peppua maahan. Jee! Maaliskuussa mennään Nemon kanssa varmaan tokovalmennukseen, jossa saadaan sitten enemmän ohjeistusta alokasluokan liikkeisiin. Siihen asti treenaillaan oman maun mukkaan.

Nemo muuten osotti taas mieltään, kun lähdin käymään pikaisesti kaupassa. Oli onnistunut löytämään jostain lihapiirakan (varmaan pöydälle unohtunut) ja pisti sen poskeensa. Mutta heti kun tulin kotiin, tiesin, että jokin on pielessä, kun koiraa ei näy missään ja hiippaili mun ohi luimistellen. Ilmeisen hyvin Nemppa tietää jo, milloin tuli tehtyä väärin. Illalla mennään vielä käymään Kolmisoppisella iltalenkillä. :)