Tokoporukan treenit oli siirretty tänään Ylistönmäelle eräälle parkkipaikalle. Paikalla oli taas runsaahko kokoelma treenaajia. Kouluttajana oli vaihteeksi Jari P. ja jokainen koirakko sai kysyä apua johinkin ongelmalliseen liikkeeseen. Alkuun tehtiin paikkamakuu. Monelle koiralle märkä, kylmä ja inhottava asvaltti oli liikaa ja osa koirista ei siis saanut paikkamakuuta suoritettua ollenkaan. Nempalle märkä asvaltti ei ihme kyllä ollut ongelma. Jostain syystä kuitenkin nousi ylös sillä aikaa kun kävelin pois, mutta meni samantien maahan, kun käännyin. Outoa käytöstä. Pysyi kuitenkin maassa ja kävin palkkaamassa useammin, kun alusta oli haastavampi kuin tavallisesti.

Omalla vuorolla tehtiin seuruuta (mitäpä muutakaan?). Hassua, kun Jari pällisteli tätä aivan samaa liikettä meiltä joskus keväällä pk-treeneissä ja nyt me oltiin Nemon kanssa saman liikkeen kanssa taas pyytämässä neuvoja. Edelleen ongelmana on etäisyys eli se vitsin kontaktin ylläpitäminen ja matkan kasvattaminen. Nyt tein niin, että Irene sai huutaa palkan paikan, kun itse kävelin katse eteenpäin ja seuruutin koiraa. Tehtiin neljä pätkää, joista viimeinen pisin. Vinkiksi sain sen, että jatkossa kannattaa tehdä tätä treeniä lisää eli joku huutaa palkan paikan tietyn askelmäärän kohdalla, jos seuruu on hyvää. Näin me toivottavasti päästään irti sekä koiran toljottamisesta että pikkupätkien hinkkaamisesta. Tämä liike on selvästi mulle vaikea. Varmaan, jos olisin osannut opettaa sen vähän oikeammin alusta lähtien, ei oltaisi enää tässä 10-askeleen vaiheessa. No, hiljaa hyvä tulee ja matelemalla huippuhyvä!

Jari sanoikin useaan kertaan, että yleensä liikkeissä edetään liian nopeasti, jolloin virheen korjaamiseen voi mennä tuplasti enemmän aikaa kuin jos sen olisi alusta pitäen opettanut huolella ja rauhassa. Toiselta bortsunomistajalta sain myös rauhattomuuteen ja pööpöilyyn sellaisen vinkin, että koiralle opettaa "rela"-käskyn, jolloin se menee maihin ja pysyy siinä. Samalla koiralla on nakki nenän edessä. Tällä saa treeneissä pois sen, että koira hippaloi minne huvittaa heti kun silmä välttää tai ei tehdä jotain. Pitääkin kokeilla tätä heti huomenna Hannan kurssilla.