Tänään oli taas tokotreenit kahden muun koirakon kanssa. Ihan alussa taas koiran luoksepäästävyyden testausta. Nemo istui taas todella hyvin sivulla ja antoi katsoa hampaat, ei hievahtanut yhtään. Jes, tämä juttu alkaa sujumaan!

Tehtiin myös "kasipujottelua" eli kaksi koiraa maahan paikalla ja omistajat n. metrin päässä, kolmas koira pujottelee vieressä ja koirien välissä käsky maahan. Tämä oli jäänä harjoitus, koska väliä koirien välillä ei ollut kauheasti. Tehtiin Nemon kanssa ekana tämä harjoitus ja meni tosi hyvin! Nemo meni nätisti maahan, pysyi aloillaan ja seurasi kivasti. Muut koirat eivät vaikuttaneet tekemiseen niin paljon, kuin olin olettanut. Tosi hyvä harjoitus!

Sitten tehtiin paikallamakuuta rivissä 2x1 min, välissä pikainen siirtyminen sivulle ja palkkaus maahan. Tässä harmitti, että Nemo meni käskystä suoraan maahan, mutta kun kehaisin, ponkaisi istumaan ja meni makuulle vinoon. Pysyi joka tapauksessa hyvin maassa ne pari minuuttia. Istumisen kanssa pitää alkaa odottelemaan enemmän, koska Nemo on oppinut jo ennakoimaan istumista ja meinaa usein varastaa.

Liikkeestä maahanmenon jokainen koira teki vuorollaan. Otin riskin ja kokeilin liikettä vapaana. Tämä liike oli tosi nätti, seuraamiset oli ihan hyviä ja liikkeestä maahanmeno terävä. Istu-käskyssä ei ennakoinut. Tästä suorituksesta saatiin kouluttajan mukaan täysi 10!

Harjoiteltiin taas seuraamista ja tällä kertaa pysähdyksiä. Seuruupätkät oli ensin vapaita, josta tavoitteena onnistuneita suorituksia. Nemolla oli tämäkin homma hallussa eli joka stopilla nätti istuminen. Sitten tehtiin 3-1 askeleella ja edelleen hyvät stoppaukset ja istumiset. Treenailtiin myös käännöksiä oikealle ja vasemmalle (on muuten aika vaikeita!). Tässä seuraaminen oli Nemolla taas aika hyvää, mutta käännöksissä Nemo oli vähän pihalla (kuten ohjaajansakin). Treenailin vasemmalle kääntymistä ihan ilman koiraa ja tässä pitää muistaa kääntää alussa yläkroppaa ja tehdä käännös hidastetusti, että Nemo oppii lukemaan käännöksen. Näitä käännöksiä treenaillaan kotiläksynä tällä viikolla.

Sitten tehtiin vielä liikkeestä seisomista. Nemolle käytin aika vahvaa käsimerkkiä eli tökkäsin käden aina nenän eteen, mutta ainakin vauhti tyssää kuin seinään ja Nemo jää paikoilleen seisomaan. Seisomista liikkeestä treenattiin ihan kontaktikävelystä ja sitten treeninä, jossa pakitetaan ja pysäytellään koiraa seisomaan.

Loppupuolella vielä treenailtiin hyppyä, samalla kun muut teki luoksetuloa ja vapaata treeniä. Tein hyppyä viime kerran ohjeiden mukaan. Nemo hyppäsi taas käskystä ja kipitti nakkikipon luokse. Seisomiset käskystä oli ihan ok, tosi ei ihan mitään terävimpiä. Kaksi hyvää hyppy-seiso -suoritusta saimme tehtyä itsenäisesti.

Lopussa vielä luoksetulo koemaisena suorituksena. Nemo istui taas eteen vähän vinoon, mutta korjasi siirroksella. Päätin alkaa palkata luoksetulot suusta, ettei vilkaisekaan enää eteen istumisessa käsiä ja istu siksi vinoon. Kolme pientä eteentuloa suupalkkauksella ainakin toimi tosi hyvin eli teemme paluun alkuperäisille juurille.

Kokonaisuudessaan mun mielestä onnistuneet treenit, joissa oli taas havaittavissa pientä edistystä mm. seuruussa, sivuille tuloissa ja paikalla makuussa. Nemolla oli tänään tosin jotenkin sellainen päivä, että heti kun ei tapahtunut mitään, piti alkaa kiskomaan hihnaa yms. Sivuilla istumisesta saattoi lähteä hippaloimaan omia aikojaan eli pientä pitkäjännitteisyyttä kaivataan edelleenkin lisää. Muuten voi vain todeta, että kyllä oli taitava poika!