Aamusta lähdettiin juoksuttamaan Nemoa taas Kolmisoppiselle. Sielläpä poitsu kirmaili vajaan tunnin verran innoissaan.

Illalla käytiin taas Nemon kanssa vähän reenailemassa keppien merkkausta ja tokoa Killerillä. Alkuun tehtiin raviradan viereen nurmelle keppijana, jossa yhdeksän keppiä. Nemo ajoi jälkeä tarkasti ja nosteli kepeistä kuusi. Ainoa häiriötekijä oli raviradalla ravannut hevonen, jota Nemo räksytteli. Oli ihan uusi otus Nemolle, niin pitihän sitä vähän mesota. Siinä hämmingissä meni keppi tai pari ohi. Haukkumisen jälkeen jatkettiin kuitenkin taas jälkeä :).

Toko-treeneissä saatiin ihan yksityisohjausta, mikä tuli enemmän tarpeeseen minulle. Mulla on vähän hassuja maneereita (kuten taskuihin liian paljon livahtavat kädet), joista olisi hyvä päästä eroon. Näistä sainkin kommentteja ja niihin asioihin kiinnitän jatkossa huomiota. Harjoiteltiin vähän erinäisiä liikkeitä. Alkuun seuraamista, käskystä istumista ja maahanmenoa. Otettiin luoksetuloa ja noutoa (Nemo on ihan hulluna noutokapulaan). Loppuun vielä useampi kerta eteenmenoa. Tässä uusi juttu oli purupatukka, johon tuo koira on myös ihan hulluna. Heitin patukan parin metrin päästä ja samalla sanoin "tippu" merkiksi, että jotain sinne matkan päähän tippui. Sen jälkeen hilasin koiran kauemmas ja sanoin taas "tippu" merkiksi siitä, että se patukka on siellä maassa. Tämän jälkeen "eteen", hihnasta irti ja koira sinkosi patukkansa luo. Ihan hyvin Nemo paransi tekemistä loppua kohden. Vaikeintahan tässä oli se patukan luovutus, kun purupatukka oli poitsulle aika mieluinen.

Kaiken kaikkiaan Nemon tekeminen oli terhakasta ja virtaa riitti. Luoksetulo meni ihan hyvin ja kaikista muistakin jutuista saatiin onnistuneet suoritukset. Nemolla oli sopivasti häiriötekijöitäkin, kun parhaimmillaan molemmilla puolilla treenailtiin koirien kanssa. Kentällä vipelsi toko-touhujen parissa erittäin taitava mittelspitz, josta Nemo oli hyvin kiinnostunut. Saisi poitsu ottaa siitä pikku karvapallosta mallia :) No, noita perusjuttuja pikku hiljaa treenailemalla se taitavuus kehittyy.