Samalle päivälle mahtui taas kaikenmoista ohjelmaa. Aamupäivästä käytiin Ilonan kanssa treenailemassa jälkeä Hiihtomaassa. Ilona teki Nemolle ensin jäljen, jossa 11 keppiä ja yksi suora kulma vasemmalle. Toiselle Ilonan koiralle tein makkarajäljen ja toiselle jäljen ilman keppejä. Sitten mentiin ajamaan Nemon jälki, joka oli ehtinyt vanhentua tunnin verran. Meininki oli taas samaa kuin ennenkin. Jäljen alussa haahuilua, ei välittänyt kepeistä ja ajoi metrin pari sivussa. Tuuli painoi jälkeä kaiketi sitten vasemmalle.Jäljen oli tarkoitus olla keppiharjoitus, joten olin varautunut palkkaamaan nostetuista kepeistä hyvin. Yhtään ei vaan meinannut nostaa. Yhden nosti kiertämällä jäljellä taakse. Muutaman kepin kohdalla koitin stopata, josko nostaisi, mutta ei. Kiskoi vain jälkeä eteenpäin eikä edes etsinyt keppejä. Kulman kaarsi edestä. Vikaakaan keppiä ei meinannut nostaa, nostatin sen pakolla.

Tämä jälki oli siis taas ihan totaalinen fiasko. Jäljen ajoa rikkoi se, kun jouduin stoppaamaan ja ohjaamaan, eikä siltikään nostanut keppejä. Lopussa päätin sitten leikkiä kepeillä, josko intoa löytyisi ja pääsisin palkkaamaan käteen tuomisesta. Ilona tarjoitui tekemään myös 5 kepin pikku koukeron niin, että Nemoa hetsattiin keppien hakuun. Tämä meni sitten hyvin ja sen jälkeen etsikin keppejä oikein urakalla lähimaastosta. Palkkasin kahdesta kepistä isolla ruokapalkalla. Nyt vaan jotenkin pitäisi saada se into keppien nosteluun jäljeltä.

Illalla käytiin vielä tokotreeneissä. Oma suunnitelma oli tehdä Nemolla jotain kivaa ja innostavaa - ei seuruuta. Kouluttaja kuitenkin kehotti kokeilemaan seuruuta patukkapalkalla, joten taivuin ja tehtiin kolme lelupalkkaseuruuta. Nämä oli ihan jees, kontaktin saaminen vähän velttoa. Toiselle kierrokselle en keksinyt muuta kuin jättäviä liikkeitä, tein niitä muutaman. Maahanmeno ihan ok, seuruu kehnoa. Liikkeistä seisomisessa ne pari pakollista askelta. Tein sitten vielä pelkkää seisotus-stoppia viitisen kertaa putkeen.Nemolle kannattaisi muistaa käyttää toisissa liikkeissä tiettyä palkkaa - ei kumpaakin sekaisin.

Treenien jälkeen oli puolen tunnin keskustelu siitä, millaisia vahvisteita millekin koiralle voisi käyttää. Nemon listassa ekoina olivat patukka, leikkiminen, saalistaminen ja ruoka. Näistä kouluttaja sanoi, että seuruussa Nemolle pitää käyttää parasta mahdollista palkkaa. Samoin seuruussa pitää nyt tehdä paljon pelkkää sivulletuloa ja vapautusta ja erikseen leikkiseuruuta vapaasta liikkeestä eli "Nemo katsos mikä täällä, seuraa, hyvä kontakti, vapaa". Pitää siis saada siitä sellainen kiva leikkijuttu. Tänään vire nyt ei ollut seuruuseen paras mahdollinen, sen tiesin jo etukäteen. Voisi kokeilla kuitenkin tehdä Nemolle seuruuta nyt vaihdellen eli tarjoamisseuruuta tai seuruuta ja vapautusta jollekin kivalle jutulle. Eilinen seuruu meni hyvin varmaan siitäkin syystä, että Nemolla vire tekemiseen oli hyvä ja itsellä oli kiva fiilis. Tänään ehkä vähän epävireisempi mamma. Mitäpäs sitten, kun joskus jälki ja seuruu pitäisi pystyä tekemään putkeen, kun neljän tunnin palautuksellakin tekee tiukkaa? Sitä pitää miettiä sitten, kun sen aika on :). Loppuviikko otetaan rennosti. Tekisi mieli tehdä Nemolle yksi jälkitreeni ja kokeilla seuruussa uutta treenikokeilua. Sain loppuviikolle sijaisuuden eli katsotaan, mitä ehditään tekemään.