Maanantaina lähdettiinkin Nemon kanssa taas junalla kohti etelää. Nemo oli taas aika tavalliseen tapaansa kohtuullisen utelias kaikesta junassa olevasta eikä olisi halunnut rauhoittua mihinkään. Onneksi lemmikkivaunuun tuli Jyväskylästä vain yksi koira (bordercollien ja ilmeisesti jäniskoiran sekoitus). Sattuivat istumaan ihan meidän eteen, joten Nemo möllötteli sitten hyvän matkaa Jesperiä penkin alta. Huvittavin keksintö Nemolta oli mennä takana käytävän sivulla olleeseen matkalaukkusyvennykseen. Yhtäkkiä tajusin, että mihis se koira meni, niin yksi kuikkii mua kippuralla maaten matkalaukkusyvennyksestä. Siellä olisi ollut kiva olla. Vähän matkaa Nemo malttoi nukkuakin luolassaan mun penkin alla. Tampereelta eteenpäin matkustettiin lemmikkivaunussa kahdestaan.

Ennen junamatkaa käytiin tekemässä Nemolle esineruutu Hanhiperälle. Kolme esinettä (kello, vauvanharja ja pahmolelu) löytyi ihan kivasti, ottaen huomioon sen, että lähetin Nemon ajatuksissani aluksi kokonaan ruudusta ohi. :) Käytiin matkalla metsään ostamassa Nemolle uusi purupatukkakin, samanlainen kuin edellinen. Päästiin taas kunnolla riehumaan esineruudun lopuksi. Ehkä se esineruudun tekeminen vähän näkyi Nemon junamatkustamisessa, mutta paljon oli vieläkin energiaa kuunnella ja tutkia kaikkea.

Espooseen päästiin asemalta iskän kyydillä ja Nemo sinkoili sielläkin auton ikkunasta toiseen möllöttämään kaupungin valoja ja ihmisiä. Nelli oti Nemon jo ihan kaverina vastaan, heti alkoi pieni könkkälaukka-paini. Lenkillä ovat käyneet molemmat koirat samaan aikaan. Lenkittämistä helpottaa huomattavasti se, että vanhan rouvan voi päästää vapaaksi. Ei tarvitse kävellä kädet eri suunnissa, kun toinen laahustaa ja toinen vetää. Nemo antaa vanhuksen olla jo ihan omissa oloissaan, Nelli on tehnyt selväksi että "mua et nylkytä etkä härnää". Nemo purkaa energiaansa sitten löytämiinsä leluihin, joista ehdoton lemppari on narupallo. Sillä kun moukaroi sinne tänne niin lasit ja pikkuesineet vaan helisee. Äsken piti paimentaa palloa, että jos se sitten liikkuisi vähän vikkelämmin. Ei taida pallo räksytyksestä huolimatta kovin paljon liikkua. Kokeilee Nemo kaikki perheenjäsenetkin aina yksi kerrallaan, että leikkisitkö sä mun kanssa? Nemo varmasti tykkää siitä, kun on paljon leikkijöitä ja ulkoiluttajia. Kohta lähdetäänkin koirien kanssa taas metsään lenkille. Siellä Nemo saa purkaa sitä kuuluisaa ylimääräistä energiaansa ihan kunnolla.