Eilen käytiin tekemässä esineruutu Kolmisoppisen kupeeseen tuttuun maastoon. Esineruutu n. 20 x 25 m ja esineitä viisi (patalapusta leikattuja paloja ja pieni pussukka). Esineet ruudun reunoilla ja yksi edessä, lähetys samalta paikalta joka kerta. Nemo toi ihan kivasti kolme esinettä. Nemo etsii esineitä varsin hyvin, mutta tuonti on verkkaista ja ilman kehuja voi jättää homman kesken. Ensi kerralla kokeillaan sitä, että kun Nemo saa esineen, pinkaisen itse karkuun. Tuontia pitää alkaa vahvistaa, jotta oppii tuomaan myös ilman kehuja esineet luokse.

Poitsun kanssa ollaan tänään treenailtu kosketusalustaa ja kahteen otteeseen pihalla. Kosketusalusta alkaa mennä jo ihan kivasti, kuusi kertaa sain palkattua melkein putkeen siitä, että molemmat etutassut olivat nätisti alustalla. Jaon nurtsilla meinasin ottaa päivätreeninä ohjattua noutoa ja perusnoutoa - nämä menivät aivan penkin alle! Ohjatussa noudossa ajattelin kokeilla heti leluilla, mikä oli virhe. Nemo bongasi nurmelta heti jotain hajuja ja keskittyminen oli vähän heikkoa. Kaksi kertaa meinasi tuoda keskiesineen, pari kertaa tutki maata mun käden alla. Sen jälkeen annoin olla. Noudossa noutokapula on kärsinyt jonkinlaisen inflaation, kun ei kiinnostanut yhtään. Vauhtinoutona lelullakaan ei oikein toiminut. Annoin tämänkin olla, kun ei hommasta meinannut tulla mitään. En tiedä oliko ulkona liian kuuma, liikaa hajuja vai eikö muuten vaan mennyt putkeen.

Illalla otin lähikoulun pihalla ohjatun uudestaan - nyt nakkikuppi alussa varmistimena. Nyt molemmille puolille tuli ihan nätit suoritukset. Lelun noudoissa kentällä kolme lelua. Merkistä Nemo ei tosin vielä tajua tuon taivaallista, varmasti parempi käyttää vielä käskyä "seiso", ettei hämäänny "merkki"-käskystä. Seuraamista tehtiin lyhyillä matkoilla ja välipalkoilla nakilla imuttamalla. Nemo on syönyt taas vähän huonosti, joten nakki tuntui olevan mieluisin palkka. Imutusta pitää treenailla melkein päivittäin, jotta poitsun into seuruuseen vahvistuisi ja jättäisi turhat pään notkautukset varsinkin alkuaskeleilla pois. Leikittiin paljon ja koitin kahden lelun leikkiä, mikä ei oikein meinannut onnistua, kun poitsu ei meinannut tuoda toista lelua ensin käteen. Kummallista venkulointia... Lopuksi kerättiin yhdessä kuitenkin kaikki lelut reppuun, tämän poitsu osasi hienosti. Toi ohjatun merkkitötsänkin käteen asti.

"Vasen"-puolen nakkikipolta lelun perään spurttailua