Tämän päivän treeninä esineruutu Laukaantielle. Kahden ihmisen voimin tallottu ruutu oli vähintään 20 m pitkä ja vähän pituutta kapeampi. Esineitä oli neljä, kolme vyön palaa, vauvan harja ja yksi rannerengas. Ruutu tehtiin eka Sipillä, joka toi kaksi sivurajamerkkiä ja yhden esineen. Sivurajamerkit oli vähän hassuja, mutta ihan oikeita löytöjä, vaikka olivatkin puusta napattuja :).

Sama homma tehtiin Nemolla, samat esineet samoilla paikoilla. Alku oli ihan hyvä, lähti hyvin etsimään ja löysin ekan esineen. Lähdin juoksemaan karkuun, kun olen koittanut vähäntää suullista houkuttelua. Nemopa jäi pissimään, eikä tuonut esinettä. Toinen esine jäi myös matkalle. Muutamia kertoja kutsuin luokse ja koitin sivulta lähetyksellä ja uudella käskyllä ohjelmoida poitsua uudelleen etsintään. Nemppa toi yhden Sipiltä tippuneen rajamerkin, muuten lähinnä pyöri ja kuseksi ruudussa. Otin poitsun kiinni ja vein autoon. Tämä treeni meni ihan reisille. Tällainen "ei mua just nyt huvita tehdä töitä" -meininki on tullut jäljeltä jo tutuksi, mielenkiintoista että sama meininki on nyt vähän joka jutussa.

Otettiin kuitenkin uusintaotos, nyt niin, että esineet vietiin esillä metsään ja niitä heiluteltiin samalla kun Nemoa kutsuttiin. Nempalla oli heti parempi into lähteä etsimään. Nyt toi nätisti kaksi patalappua ja sai palkaksi leikkiä ja nakkia. Käveltiin vielä Nemon kanssa keräämässä esineitä ja Nemo nosti ja luovutti maastosta vielä kolme esinettä. Tämän päivän treeni oli hyvä muistutus siitä, että treeneissä pitää säännöllisesti pakittaa ja nostattaa Nemon motivaatiota helpommilla ja innostavilla treeneillä. Poitsulla on nyt sellainen kausi, että treenien pitää olla aika intensiivisiä, lyhyitä ja innostavia, että poitsu innostuu tekemään töitä eikä esim. nostele kinttuaan kesken treenin.