Laitetaas tänne vähän päivitystä siitä, mitä ollaan viime aikoina tehty. Tänään käytiin pk-koulutuksessa. Alussa otin Nemon kanssa vähän omatoimista kontaktia ja seuraamista. Myöhemmin tehtiin liikkeestä istumista ja maahanmenoa ja otin Nemolle luoksetulon. Sen lisäksi kokeiltiin A-esteen ylitystä. Menin harjun päälle hajareisin istumaan ja Nemo kiipesi ensin luokse, sai palkan A:n päällä ja sitten kipitti nakin perässä toista puolta alas. Tämä tehtiin kolmesti. Viimeinen kerta niin, että ohjasin Nemon itse ylös ja alas. Hienosti Nemo uskalsi kiivetä ja onneksi tuli varovasti myös alas. Olisi halunnut kiivetä vielä viereisenkin esteen päälle. Loppuun vielä muutama eteenmeno yhdistettynä noutoon. Nämä menivät tosi vauhdikkaasti.

Paikkalla oli kolme koiraa ja toinen oli aina autossa, joten häiriötekijöitä ei ollut kauheasti. Silti poitsulla oli taas välillä vaikeuksia malttaa olla edes hetki paikoillaan. Uutena ilmiönä koulutuksissa Nemolle on tullut hihnasta vetäminen, joka on aika rasittava ilmaus siitä, että Nemolla on mielestään tylsää. Ohjaaja huomautti heti alussa, että Nemo kiinnittää huomiota myös kaikkeen kentän ulkopuoliseen niin kuin se tekeekin. Ohjaajan sanoi treenien lopussa, että Nemo on mukavan oloinen kaveri ja labbiksen omistaja sanoi olevansa kateellinen, kun mulla on niin kivan pirtsakka ja aktiivinen koira :). No, sitä labbiksen rauhallista luonnetta ottaisin tuohon kyllä ihan mielelläni ripauksen.

Tällä ja viime viikolla ollaan tehty Nemolle pari esineruutua. Ekassa pyysin Nemoa hakemaan kaksi lelua. Nemo toi ekan nyt tosi sukkelaan, mutta tokan kanssa meni vähän haisteluksi. Ei meinannut tuoda toista esinettä, kun metrin päästä musta oli kiva haju. Paljon parempi suoritus oli joka tapauksessa kuin aiemmat. Eilen käytiin tekemässä taas esineruutu vähän erilaiseen (ryteikköisempään) maastoon. Tällä kertaa Nemo toi kaksi lelua superhyvin ja lähetin vielä hakemaan kolmatta. Nemo oli tuomassa lelua tosi hyvin, mutta sitten tein itse virheen ja tipautin toisen hanskan kädestä liian lähelle, jolloin Nemo säntäsi sen perään. No palkkasin kuitenkin lelun tuomisesta purupatukalla ja Nemolla oli kivaa. Tuo esineruutu alkaa nyt olla sisäistettynä ja kun saa vielä palkkauksen kautta motivaatiota tekemiseen, niin aika hyvä paketti on jo kasassa.

Esineruudun jälkeen käytettiin Nemoa vielä juoksemassa ja otettiin muutama nouto kapulan kanssa ja palkkaus purupatukalla. Tässä pitäisi alkaa treenailla kapulan luovutusta, koska Nemo pudottaa kapulan aika herkästi. Nemo osaa käskyn "anna käteen", mutta voisi koittaa saada Nemon tuomaan kapulan suoraan käsiin. Tätä voisi treenailla ihan omana harjoitteenaan. Jälkeä pitäisi vielä ehtiä treenailla ennen lumien tuloa.