Tänään käytiin pyörähtämääsä Nemon kanssa Jyväskylän koiranäyttelyssä. Bortsuja oli näyttelyyn ilmoittautunut yhteensä 42, joista pentuja 5, uroksa 17 ja narttuja 20. Omassa sarjassamme eli junnu-uroksissa kisaajia oli viisi. 

Itse hermoilin kehään menemistä aika paljon, mikä varmaan osaltaan sitten tarttui Nemoonkin. Nemo oli tuttuun tapaansa jo kehän laidalla aika villinä koirien ja ihmisten perään. Kehässä sitten Nemo ei oikein malttanut seisoa ja muutenkin oli aika levoton. Tuomarin ja harjoittelijan katsauksissa oli vähän vetäytyvä ja muutenkin vetkula. Juoksuosuudet meni mun mielestä hyvin, mitä nyt kerran hyökkäsi kentän sisälaidalla olleen koiran luo. Ei ehkä olisi sen koiran paikka ollut siinä, koira kun oli vain katselemassa. Saatiin kuitenkin punainen nauha.

Myöhemmässä yhteisotannassa oltiin jonossa kolmantena (edellä kaksi pinkki-nauhaista koiraa, takana kaksi punaista), mutta juoksulenkin jälkeen meidät passitettiin ekoina kehästä ulos. Nemo siis oman sarjansa viides.

Tuomarina ollut Elena Ruskovaara sanoi arvostelussaan Nemosta seuraavaa:

"Selvä sukupuolileima, oikea olemus, silmät ja kallo ovat pyöreät, tarpeeksi kaulaa, hyvä rintakehä, käyristyvä selkä, voimakkaat takakulmat, tottumaton ja välttelevä käytös, hyvä häntä, askellus saa vielä vakiintua." Arvosana EH.

Nemo tosiaan jotenkin stressaantui vieraasta ympäristöstä ja oli vähän turhan vilkas. Seisomista oltais voitu harjoitella vähän enemmän, mutta tulipahan tämäkin kokemus hankittua. Varmaan seuraavan kerran mennään kehään vasta sitten, kun Nemo on jo vähän isompi. Jos nuo takajalkojen liikkeet olisivat sitten jo kehittyneemmät.

Heti kotiin tultua poitsu simahti sohvan taakse eli aika kuluttava kokemus taisi olla. Loppupäivä tehdäänkin sitten kaikkea kivaa ja illalla metsään lenkille! Pientä hyvitystä poitsun koettelemuksista. :) Huomenna jatketaan pk-treenausta.