Eilen illalla tehtiin Jaon pihalle Nempalle keppijana, joka kiemusteli puiden välissä. Keppejä taisi olla reilut 14 kappaletta. Treeninä oli tosi kiva, koska Nemolla oli tekemisessä hyvä meininki ja poimi kepit ylös tarkasti. Koitin lopettaa janajäljen 10 kepin kohdalla ja palkkasin ekstrasti, mutta Nemo veti väkisin vielä jäljelle ja nosti vielä yhden kepin. Yhteensä muistaakseni 11 keppiä. Vain kulmaan jäi välillä yksi, jota ei nostanut. Kävi pyörimässä takanapäin jo kulman ohitettuaan, mutta ei nostanut keppiä. Leikittiin kepeillä, heiteltiin ja heiluttiin. Kun lähdettiin, poitsu jäi vielä nurmelle seisomaan, että leikitäänkö vielä keppileikkejä. Intoa ainakin oli!

Ilalla ajettiin jälki Kolmisoppisella. Pituutta n. 500 m ja vanheni 2,5 h. Keppejä jäljellä oli kuusi. Maasto oli supervaikeaa, kun välissä oli tiheitä kuusen alaoksia, hakattuja risukkoa ja vaikka mitä. Löydettiin taas siis mahtava jälkimetsä! No, Nemo ajoi jälkeä ihan kohtuullisen hyvin. Kepeistä nosti kolme ja kolmen yli käveli keppeihin reagoimatta. Käytiin tekemässä jälki pyöräreissun aluksi ja jatkettiin pyöräreissua vielä reilun tunnin ajan. Tällä aikaa Nemo-riiviö oli varastanut oman ruokakuppinsa pöydältä ja syönyt kaikki raksut. Jäljellä Nemolle ei siis nakki oikein meinannutkaan kelvata eikä siis motivaatiota keppien nostamiseenkaan ollut. Jäljen päästä löytynyt koiranjauheliha, vasikka & kana -sekoitus sen sijaan maistui hyvin.

Jatkossa omaa ruoka-astiaa ei ainakaan enää jätetä pöydälle täytenä. Jatkossa myös varmaan siirretään ruokapalkkiota enemmän keppeihin eli ajetaan pidempää pätkää ja ruoka tulee eteen 5-6 kepin kohdalla. Palkataan siis enemmän kepeistä. Samoin merkkauksista pitäisi nyt päästä eroon. Nemon kanssa jäljenajo sujui ihan hyvin osittain ilman kreppien vilkuilua, mutta ihan yhtäkkiä tuli vastaan pari kohtaa, joissa tajusin, että Nemo on nyt hukannut jäljen ja piti palata takaisin päin. Alussa ajoi rauhallisesti ja tarkasti, ehkä maasto aiheutti vaihteluita että lähti sinkoamaan kovempaa tahtia ja silloin jälki myös hukkui. Sunnuntaina kokeillaan taas keppien etsintää.