Parin viikon tauon jälkeen päästiin taas tänään pk-treeneihin. Paikalla tällä kertaa viisi koirakkoa. Treeniaika jaettiin taas niin, että jokaisella koiralla on aikaa treenailla n. 20 minuuttia. Päästiin Nempan kanssa aloittamaan treenaaminen sisällä samaan aikaan, kun toista koiraa treenattiin ulkona. Meillä oli vartin verran koko kenttä käytössä! :)

Päätin tänään treenailla taas seuraamista ja kokeiltiin pitkästä aikaa hyppyä. Lisäksi hyödynsin toista koiraa ja oman vuoroni lopuksi otin vähän paikallaoloa. Alussa tehtiin hyppyä. Ellu toimi avuliaasti kouluttajana ja antoi vinkkejä tähän liikkeeseen. Ensiksi heitin Nemolle vähän nakkia esteen toiselle puolelle. Ekalla kerralla Nemo varasti ja kiersi esteen. Seuraavilla kerroilla koitin tulla enemmän eteen ja kannustin esteen läheltä hypäämään. Tämä meni jo paremmin. Tein muutaman kerran myös hyppynoutoa 250g kapulan kanssa. Ekalla kerralla Nemo taisi taas varastaa, mutta muut kerrat malttoi paremmin odottaa käskyä. Kerran tosin taisi kiertää esteen tullessa. Kapulan pidot oli kuitenkin paljon parempia tässä kuin tasamaan noudossa. Viime aikoina melkein joka noudon kanssa pitää nakertaa kapulaa... Tätä koitetaan kovasti karsia pois.

Seuraamista tehtiin taas pari askelta kerrallaan. Koitin saada Nemon huomion pidettyä itselläni, mikä oli aika vaikeaa, koska viereisellä kentällä treenattiin agilityä ja Nemo kuunteli lähinnä outoja ääniä ja kivoja kiljahduksia. Tein myös pelkkää kontaktia eli joka kerta katseesta palkaksi nakkia. Seuraamisen kanssa tein jonkinlaisen ahaa-elämyksen, kun keskityin ohjeiden avulla tosiaan harjoittelemaan kontaktia. Ellu neuvoi siirtämään nakkikäden Nemon pään taakse ja liittämään kontaktiin seuraa-käskyn. Nemo tottakai välillä taittoi kaulaansa ties miten päin, että olisi saanut nakin. Aika monta kertaa tajusi kuitenkin, että nakin saa vain katsomalla nätisti. Ellu käveli vähän ympyrää edessä eli saatiin vielä lisähäiriötä, tästäkin selvittiin kunnialla.

Sitten tehtiin seuraamista myös askelten kanssa eli Ellu antoi askelten määrät ja niillä mentiin. Tämä meni aika kivasti. Ehkäpä 20 askelta päästiin eteenpäin :). Oikeastaan oli aika mukavaa ottaa Nemon huomio aika pitkäksi ajaksi ja huomata, ettei Nemo näyttänyt lopen turhautuneelta hommaan. Tällaista harjoittelemme lisää.

Lopuksi vielä se maassa makuu. Toinen koira oli valmiina jo kentän reunassa, laitoin Nemon maahan n. 5 metrin päähän koirasta ja astelin jokusen metrin eteenpäin. Nemo meni ekalla käskyllä heti maahan suoraan. Ehkäpä reilun puolen minuutin kohdalla kävin palkkaamassa ja toistin käskyn "maahan". Nemo ei hiemahtanutkaan. Odotin vielä samanlaisen pätkän ja kiersin sitten Nemon takaa sivulle. Harmi, että Nemo nousi heti istumaan, joten käskin taas maahan, odotin hetken ja sitten istu-käskyn kautta vapaa. Olen ottanut maahan paikallaoloon aina istu-käskyn, ettei opi, että makuulta voi lähteä suoraan. Joskus tätäkin voisi tietty tehdä. Pelasin varman päälle, ettei poitsu vahingossakaan lähde tai kiepsauta lantiota vinoon, niin kuin viimeksi.

Jälleen kerran tuli tosi iloinen mieli koiran kanssa treenailusta! Itse pitää enemmän kiinnittää huomiota Nemon hallintaan eli asiat, joita ei sallita (esim. lähteminen mihin sattuu ja kapulan perässä pomppiminen), pitää kieltää painokkaammin. Sivulle istumisten kanssa pitää olla tarkkana, ettei istu miten sattuu. Omia käsimerkkejä ja muita apuja pitää koittaa vähentää. Lisäksi Nempan sivulletuloa pitää tehostaa. Yllättävän hyvin Nemo välillä liikkui sivulle, mutta välillä oli kuin lahnan kanssa treenaisi. Uskoisin, että arvokasta treeniä saimme kaikesta huolimatta. Kiitos Ellulle avustuksesta ja ohjeista! :)

Muutenpa tällä viikolla ei olekaan tapahtunut mitään kovin kummallista. Espoon komppania kävi maanantaina pikavisiitillä. Nemo oli ihan riemuissaan Nellin vierailusta ja oli selvästi ihan pettynyt ja hämillään, kun Nelli lähti aika pian pois. Pihalla pääsivät vähäksi aikaa painimaan hihnoissa ja Nelli ihan juoksi Nemoa vastaan. Voi vanhusta!

Nemon uusin keksintö (jonka merkityksen olen tajunnut hiljattain) on ns. "lahjominen". Nemolla on tapana kantaa kämpässä kaiken maailman sukkia jatkuvasti ja antaa niitä käteen. Nyt olen tajunnut, että Nemo käy tällä kauppaa eli odottaa sukan tuomisesta palkkioksi rapsutuksia tai ruokaa. Ilmeisesti Nemo on tajunnut tämän niin, että ollaan palkattu sukan tuomisesta milloin milläkin käsillä olevalla ja poitsu on kääntänyt sen omaksi edukseen. Ihan sama onko ruokaa vai ei, Nemo jää sukan luovutuksen jälkeen selvästi odottamaan jotain. Ehkäpä pitää lopettaa palkkailu sukista, muuten ne ei jää ikinä rauhaan. Samoin Nemo on oppinut aamuherätyksen eli yleensä viimeistään yhdeksältä poitsu käy nenällä tökkimässä mua kasvoihin ja jää siihen möllöttämään. Sitten kun nousen, Nemo saattaa hypätä sänkyyn mun paikalle makaamaan ihan kuin varmistaakseen, että mä nousen ylös. Ovela poitsu.

Ensi viikolla ajattelin ruveta harjoittelemaan Nemon kanssa kiertämistä eli koira lähetetään kiertämään jonkin kohteen ympäri. Touhu näytti Väinö-bortsun tekemänä niin hauskalta. Kaikkea uutta pitäisi muistaa harjoitella poitsun kanssa, että tulee itsellekin uusia haasteita (ihan niin kuin niitä ei vielä olisi tarpeeksi!) :)