Tänään puolen tunnin yksityistreeni. Katsottiin vähän seuraamista ja etenkin käännöksiä sekä täyskäännöksiä. Seuraaminen välillä aika terhakkaa, piti kuitenkin välillä houkutella ja hakea huomiota taputtamalla rintaan. Palkkaus nakilla oikealla kädellä, alussa lelulla.Käänöksiä treenattiin ihan viivaa pitkin, jotta kulma olisi lähellä 90 astetta. Kierrettiin siis laatikkomaista kehää jompaan kumpaan suuntaan :). Vinkkinä se, että koiran voi palkata hyvästä käännöksestä ja jatkaa suoraan matkaa. Käännöksistä turhat hidastelut pois ja  näihin paljon lisää treeniä, jotta Nemo oppii liikkeen ja osaa aavistaa sen.

Täyskäännöksissä Nemo jätätti aika paljon käännöksen jälkeen. Kokeiltiin nopeampaa harppausta käännöksen jälkeen eteenpäin ja nopeita käännöksiä eli sinkoilua edestakaisin. Tässä loppua kohden jo vähän parempaa kääntyilyä - tätä pitää treenata vielä.

Sitten tehtiin hyppy-seisoa, kun meni viimeksi niin heikosti. Nemolla oli tänään erilaisia versioita hypylle - hyppään mamin edessä ja tavoittelen nakkia! Varmaankin se lautanen olisi ollut ihan hyvä juttu. Näin Nemon saisi kauemmas esteestä ja itselle jäisi enemmän aikaa singota esteelle ohjaamaan Nemo oikeaan seisomisasentoon. Alussa tuli monta seisomisesta istumista, kun siirryin sivulle. Sitten huomattiin, että toinen käsi on liian ylhäällä, mikä signaloi istumista. Tämän jälkeen seisominen parempaa hypyn jälkeen. Vielä pitäisi koira saada keskelle estettä, nyt kääntyi aina oikeaan laitaan. Jostain pitää taikoa oma tokoeste, että päästään treenailemaan tätä lisää.

Tokon jälkeen käytiin pikkureissulla metsässä, missä leikittiin piilosta ja etsittiin piilotettuja ja pudotettuja esineitä mm. narulelua ja avaimia. Nemo nautti taas kirmaamisesta ja häntäkin pysyi aika risuttomana, tosin siinä rokkui metsässä vähän aikaa melkoinen karahka :).