Paneuduttiin tänään pk-treenailuun. Aamulla käytiin tekemässä esineruutu. Etsittiin uutta paikkaa Muuramen puolelta ja päädyttiin lopulta vähän kivikkoiseen metsikköön. Ei parasta mahdollista maastoa, mutta toimi ihan jees. Kun olin saanut Nemon lähtövalmiiksi ruudun reunaan, huomattiin, että metsiköstä oli tulossa sienestäjä meitä kohti. Lähetin kuitenkin Nemon hommiin ja sienestäjäkin vaihtoi suuntaansa. Nemppa nosti aika kivasti kaksi esinettä. Pari esinettä käytiin etsimässä yhdessä. Poitsulla oli kiva draivi etsimiseen, todella keskittyneesti haravoi aluetta ja pyöri esineiden ympärillä.

Illalla lähdin Ilonan kyydillä pk-treeneihin Killerille. Otin Nempalle kevythäkin mukaan, kun ennakko-oletus oli, että tällä kerralla porukkaa voisi olla vähän runsaammin. Ja olihan sitä! Nemolle oli oma häkki tarpeen, kun osa koirista oli tullut myös ilman autoa. Kentällä oli kaksi pistettä: seuruu ja ihmisryhmä sekä esteet ja noudot. Nempan kanssa henkilöryhmässä pujoteltiin vähän sinne sun tänne. Välillä hyvää kontaktia, pidemmät pätkät vaikeita. Seuruussa edelleen se palkkauskysymys on vähän auki: millä keinolla Nemolle saa rakennettua innon seuruuseen?

Tehtiin vähän paikkamakuuta. Tässä olin hetken jopa selin koiraan päin. Paikkamakuu on aika varma, joten treeniä selin koiraan voisi tehdä enemmänkin. Estenoudoissa tein eka A:n ylityksen edestakaisin nakilla. Sen jälkeen estenoudon pikkukapulalla. Noudossa Nemppa hyppää A-esteeltä aika korkealta, joten edelleen ylitystekniikkaan lisätreeniä. Hyppynoudot n. 60 cm korkeudelta oli kivoja, jopa ihan ok luovutuksin. Ainoa itseä häirinnyt tekijä treeneissä oli se, että paikalla oli tosi paljon koiria. Osa oli ihan turisteina, osa odotti vuoroa toiselle pisteelle ja parhaimmillaan kentällä vaelsi ympyrää noin 8-9 koiraa. Osa treenaili omaa koiraansa varsinaisen suorittajan nurkilla. Koiria oli tosi eritasoisia, joten häiriötä oli joillekin koirille selvästi liikaa. Tilanne ei ollut kaikille koirille siis paras mahdollinen. Toivottavasti ensi kerralla ihmiset hogaisivat viedä koiriaan enemmän välillä autoon odottamaan, ettei kentällä olisi niin suuri kaaos.