Tänään käytiin huipentamassa viikon jälkitreeni Halssilan metsiköissä . Arto oli käynyt tekemässä Nemolle yli 600 m pitkän jäljen Hiihtomaahan, joka käytiin ajamassa 1,5 h vanhana. Treeninä oli mielettömän hyvä ja onnistunut, sillä maasto oli vaihtelevaa, pituutta oli tavallista enemmän ja kokeiltiin ensimmäisen kerran janaa. Nemo kiskoi tuttuun tapaan ihan kahjona metsikköön ja tunki nenää joka puskaan - hienoa että intoa ainakin riittää. Löysi hyvin oikean kohdan ja janalla kävi haistamassa takajälkeä, mutta sinkosi heti oikealle jäljelle.

Jälki oli kiemurteleva ja U:n mallinen, jossa maasto aika röpelöistä. Metsässä paljon kaatunutta puuta ja keppejä, välillä kivikkoista hakkuuaukeaa ja taas risuista ja kuoppaista metsää. Nemo ajoi jälkeä taas hyvällä temmolla. Tuollainen maasto on aika haasteellinen vähemmän vikkelälle jäljenajajalle ja kävinkin kahteen otteeseen tutkimassa sammalta vähän lähempää :P. Nemo ajoi yllättävänkin tarkasti, mistä olin vähän yllättynyt. Keppejä jäljellä oli kahdeksan ja tänään oli vähän sama vire kuin aikaisemmin eli Nemo käveli keppien yli. Kolme keppiä nosti ja pari sain palkattua. Nakki ei kuitenkaan oikein maistunut ja välillä lähti menemään menojaan jo ennen palkkaa. Itse bongasin maasta kolme keppiä, joista Nemo ei välittänyt oikein mitään. Pari kertaa jouduin stoppaamaan ja odottamaan, että Nemo hakee oikean jäljen. Vaikein kohta oli hakkuualueella, jossa maasto oli kuivempaa ja alue täynnä pitkää heinikkoa. Nemppa osasi kuitenkin lopulta ratkaista pulman ja lähti oikealle hajulle.

Lopussa poitsu alkoi vähän väsähtää ja into selvästi laantui, mutta ajoi silti hyvin loppuun asti. Ruoka oli taas päivän kohokohta, se maistui Nempalle ja piti ihan ahmia. Jäljenajo alkaa siis olemaan jo ihan hyvää. Nyt aletaan panostamaan keppien nostamiseen eli ruvetaan palkkaamaan viimeisistä kepeistä ruokakipolla. Huomasi, että Nemo tiesi ruoan olevan jäljen päässä, jolloin kepit oli vähän toissijaisia palkintoja. No, tästä on hyvä jatkaa keppitreenillä eteenpäin. Tänään tuli ainakin testattua, ettei vieras haju ole Nemolle sen vaikempi kuin tuttukaan. Alussa perässä käveli myös kaksi vierasta ihmistä ja koko matkan yksi, näistäkään Nemo ei välittänyt mitään. Kaiken kaikkiaan hyvä treeni, paljon tuli kokeiltua taas uutta.