Ollaanpa taas tehty jälkeä: ke, to ja pe. Alkuviikosta yksi keppijana, josta vikasta kepistä palkaksi koko ruoka. Ihan jokaista keppiä ei nostanut, mutta pääasia olikin, että alkaa yhdistää keppejä isoon palkkaan. Keskiviikolle oli suunniteltu jälki Kolmisoppiselle, josta taas koko ruoka palkaksi kepeistä. Ideana on, että reitillä on n. 5 keppiä ja jäljen päässä 3-5 keppiä, joista jonkun nostamalla saa ruokapalkan. Keskiviikon jälki meni heti alussa pieleen. Juuri kun päästiin metsään, nähtiin että jäljen alussa kävelee nainen koiran kanssa polkua pitkin melkein jäljellä. Nemolla ei ollut myöskään kovin iso motivaatio ajaa jälkeä, ohitti kepit, teki harhoja ja jäi stopin jälkeen seisomaan ja möllöttelemään. Yhdessä kohtaa lähti kiskomaan vasemmalle, ja kun en merkkiä nähnyt, seurasin perässä. Mentiin ihan pieleen ja lopetin ajon siihen. Ei ollut sellaista tekemistä, josta olisi viitsinyt edes palkata.

Uusintayritys torstaina. Käytiin illalla ajamassa jälkeä Ankeriasjärventielle paikalle, jossa ollaan tehty esineruutua. Alunperin jälki piti tehdä mustikkamaastoon, mutta siellä oli ruuhkaa, kolme autoa rivissä. Alku oli lupaava - Nemo nosti kinttua heti kun sain valjaat päälle. Jälkeä ajoi ihan kohtuullisesti, keppejä nosti ehkä yhden. Lopussa oli kolme keppiä parin metrin välein. Niistä ei välittänyt mitään, joten taas koira autoon.

Tänään aamulla jäljentekijä nousi sitten seitsemältä ja kävi tekemässä jäljen Kolmisoppiselle. Keppejä oli taas n. 10, jotka oli merkattu hyvin. Ekan kepin kohdalla yksi teipinpala, tokan kaksi jne. Alku oli tosi lupaava, Nemo lähti ajamaan hyvin. Sitten alkoi taas tekemään harhoja ja oma luotto koiraan karisi. Kepeistä ei välittänyt mitään. Yhtä kävi tökkäämässä, siitä palkkasin. Lopussa viimoisista kepeistä tökkäsi ekaa ja siitä sai ruoan. Ruoka piristi poitsua ja kävi sitten omatoimisesti nostamassa loppupätkältä kolme keppiä ilman valjaita ja luovutti ne nätisti käteen. Leikittiin kepeillä ja Nemo sai pussin nakkia kolmesta kepistä.

Nyt pidetään jäljenajosta kunnolla taukoa, jos Nemon motivaatio jälkeen taas vaikka kohenisi. Viime sunnuntain jälki oli ihan mahtava, sen jälkeen ollaan taas menty peppu edellä puuhun. Harmittaa todella, että poitsulla joutuu tekemään niin paljon ylimääräistä hommaa, kun ei saa ekasta jäljestä palkattua. En ymmärrä yhtään, mikä ihme käännös keppien kanssa on tullut. Vähän aikaa sitten nosti vielä ihan innolla ja nyt ei kiinnosta pätkääkään. Tosi rasittavaa, kun poitsun kanssa saa nyt pähkäillä päänsä pipiksi, että mikä tässä nyt mättää. Kokeillaan jatkossa palkata leikillä eli isompia keppejä joilla leikitään ja koitetaan keksiä muita keinoja keppien suhteen. Tehdään varmaan pelkkää lyhyttä keppijanaa metsään vähän aikaa, jos ne kepit alkaisi taas kiinnostaa. Voi olla hyvä tehdä poitsun kanssa välillä jotain ihan muuta. Eilen illalla treenailinkin lenkillä mm. takapuolen käyttöä. Jos alettaisiin vaikka treenailla ohjattua noutoa ja ruutua...