Käytiin pitkästä aikaa tänään pyörähtämässä Viitaniemen eläinlääkäriasemalla. Nemolla on jo pidemmän aikaa ollut tassuissa punoitusta ja nuolee niitä silloin tällöin. Eilen ajoin koneella karvat tassuista ja samalla päätin, että nyt lähdetään näyttämään niitä myös lääkärille. Aamulla varasin ajan ja sain käynnin varattua vielä samalle päivälle. Lääkäri kellautti Nemon kyljelleen ja nappasi teipillä näytteitä tassuista. Hiivaa ja jotain muuta bakteeria näytteistä löytyi vähän, mutta lääkärin mukaan ei vielä hälyttävän paljon ja näitä koiran tassuissa on normaalistikin. Saatiin siis kotiin Malaseb-shampoota, jolla tassut pestään pari kertaa viikossa. On ollut aiemmin reseptilääke, jospa olisi vähän tujumpaa kuin Betadine, ja tehoaisi nyt tassuihin.

Saatiin matkaan myös kauluri, Nemo ei saisi nuolla tassuja ollenkaan kahteen viikkoon. Kauluri on vielä koskemattomana pöydällä, katotaan eka jos Nemo tajuaisi kieltoa. Sen kyllä tietää, mitä siitä seuraa, jos Nempalle kaulurin lyö päähän - pitkä taistelu kaulurin kanssa. Lääkäri oli hauska, kun vihjaisi, että koiralle pitää olla päiviksi tekemistä, varsinkin tollaisille fiksuille ja aktiivisille koirille. Luuli varmaan, että Nemo on tunti tolkulla kotona yksinään ja nuolee tassuja tekemisen puutteessa. Meinasin sanoa, että meillä on kaksi gradua vääntävää opiskelijaa melkein 24/7 tuota vahtimassa, mutta enpä viitsinyt. Olisi sitten kuitannut, että miks ne tassut on tuon näköiset. No, nyt koitetaan kieltää nuoleminen kokonaan. Yleensä illalla ja yöllä Nemo niitä taitaa eniten lutkuttaa. Pitää tehdä uhkaus: jos nuolet, saat pömpelin päähän.

Kysyin samalla myös Nemon korvista, hampaista ja kuvauksista. Korvia Nemppa on rapsutellut viime aikoina, joten kysyin pitäisikö korvista vähentää karvaa. Lääkäri kurkkasi korvia ja sanoi, että ovat puhtaat eikä karvaa tarvitse leikata. Hampaat olivat myös hienot, tosin takahampaissa oli vähän hammaskiveä. Pitäis varmaan alkaa harjailla Nemonkin hampeja. Kuvauksista sanoi, että parivuotiaana on ihan hyvä ikä, eipä tällä hetkellä olisi varaakaan kuvauttaa Nemppaa. Katsotaan talvella.

Illalla käytiin Norssilla ihan luvan kanssa treenailemassa tokoa. Tein seuruuta, noutoa, kosketusalustaa, ohjatun noudon oikealle ja vasemmalle x 2 ja paikallaolon 2 min. Seuruussa treenailtiin lähinnä lähtöjä ja muutamaa askelta - hyvin meni! Lelulla on ihmeellinen vaikutus tuohon koiraan ja varsinkin lelun heitto palkkana on mieluisa. Pitäisi muistaa hyödyntää noita Nemon luontaisia mielenkiinnon kohteita. Noudossa muistin Hannan joskus keväällä neuvoman metodin lelu paidan sisälle ja koira saa sen sieltä - tätä tehtiin pari kertaa. Kosketusalusta on vähän hankala, kun Nemo on niin vitsin nopea, ehtii parissa sekunnissa tarjota vaikka mitä, jos ei palkka tule heti ekasta yrityksestä. Nemo osaa korjata asentoa, mutta keksii siinä lomassa aina omia viritelmiään: Saako palkan, jos alustan ryttää myttyyn? Entä jos seisoo sen päällä vaan toisella etujalalla? Liian etevä ja nopea tapaus.

Ilmeisesti ensi viikolla alkaa taas pk-treenit Killerin hallissa - päästään treenaamaan taas esteitä. Voisi koittaa treenailla liikkeestä istumistakin ennen kun varsinaiset treenit alkaa, jos pk-treeneissä keskittyisi enemmän BH-kokeeseen treenaamiseen. Tokokokeeseen koitan mennä vielä tämän vuoden puolella, mutta BH-kokeesta en ole ihan varma. Lähinnä se seuruukaavio hirvittää ja jotenkin oma tuntuma Nemon seuraamiseen on vähän kiikkerä. No, mikäs kiire tässä on. Mennään BH-koe ensi keväänä ja katsotaan sitten missä mennään tottiksen ja jäljen kanssa.