Viikonloppu vietettiin mökkeillen Leivonmäellä. Nemppa riemuisti pihalla kirmaamisesta Sipin kanssa ja nautti vapaudesta. Saatiin vääntää tassua jokusen kerran siitä, lähdetäänkö mökistä omin lupineen vai ei. Aina piti tunkea pää oven välistä ja kurkata, oisko reitti pihalle vapaa. Nemo ei oikein viihtynyt sisällä edes Sipin kanssa, jos ihmiset oli ulkona. Melkoinen ulkoilmakoira tuntuu olevan.

Lauantaina käytiin päiväreissulla Leivonmäen kansallispuistossa Nemon kanssa. Käveltiin n. 10 km lenkki metsikössä. Nemo kiskoi polkua pitkin, vaikka tolkutin sille, että ethän sä edes tiedä minne ollaan menossa. Kiire oli hajujen perään sielläkin. Sää oli aika sateinen, joten koirasta tuli melko nopeasti jonkinlaisen vesikreppikoiran näköinen. Otettiin taas jokunen kuva seikkailun varrelta.

Sunnuntai-illasta lähtien Nemo onkin maannut reporankana pitkin lattioita. Oli ilmeisen rankka reissu :)

Tänään käytiin tokokurssin loppukokeessa. Otin illallla Nemolle vielä verryttelynä vähän hyppy-seisoa (meni jo hyvin), seuraamista (ihan ok) ja jättävät liikkeet moneen onnistuneeseen kertaan. Puoli ysiltä sitten Taitavien Tassujen hallille, jossa jouduttiin odottamaan kokeen alkua ylimääräiset 20  min. Paikalla neljä suorittavaa koiraa eli häiriötä aika sopivasti. 

Luoksepäästävyys: 10. Tässä ei mitään ongelmia.

Paikalla makaaminen: 10. Meni maahan mutkalle, mutta pysyi hyvin maassa. En voinut tiirailla koiraa kovin tarkasti, kun aurinko porotti suoraan silmiin. Kelpo suoritus.

Seuraaminen kytkettynä: 6. Voi hohhoijaa tuota seuraamista. Käskystä jätti heti, pysähdyksissä pööpöili ihan omiaan. Jäi tuijottelemaan liikkuria ja häiriintyi koko ihmisen läsnäolosta silminnähden. Jouduin toistamaan seuraa-käskyä ja koitin ottaa kontaktia. Paikoin paransi, muuten aivan hirveää.

Seuraaminen taluttimetta: 6,5. Vire tässäkin zombi-tasoa. Aivan järkyttävä liikeellelähtö eikä ottanut kontaktia ei sitten millään. Paikoin paransi, mutta muuten aivan kamalaa.

Maahanmeno liikkeestä: 0. Meillä todistetusti osataan liikeestä seisominen. Miten kahden käskyn erottaminen on nyt niin vaikeaa, kun sitä ollaan hinkattu aivan hirveästi ja otin maahanmenoa pihassa ja just ennen omaa suoritusta. No, ei niin ei.

Luoksetulo: 8,5. Istui pikkasen vinoon ja mä mokasin käskemällä sivulle ennen käskytystä. Sivulletulo tulkittiin varastamiseksi. Hups, meni omaan piikkiin.

Seisominen liikkeestä: 8. Tämä seisominen me osataan, miinuspisteitä aivan kamalasta seuruupätkästä.

Estehyppy: 10. Vaiheeksi meni jotain putkeenkin. Nemo on oppinut nyt parilla sessiolla paljon lisää eli hyppää aika kivasti ja jää seisomaan (ei enää ennakoi istumista). Jee, jossain ollaan edistytty!

Kokonaisvaikutus: 8. Koiralla ei tänään paras päivä ja mammalla meinasi mennä vähän hermo. Nemppa pysyi hallinnassa ihan kohtuu hyvin, pientä pirteyttä ja kontaktia olisi kaivattu lisää.

Tästä meille pisteitä 147,5 ja 2. palkinto. Tein koko kokeen ilman palkkausta, mikä varmasti vaikutti Nemon motivaatioon tehdä juttuja. Piti kuitenkin käyttää hyväksi tilaisuus kokeilla, miten menee ilman palkkaa - vastaus: päin honkia.

No, tästä ruvetaan taas treenaamaan lisää ja hiomaan noita ongelmakohtia. Pitää alkaa miettiä jotain kikkoja tohon seuraamiseen. Tosi hyvä treeni oli siinä mielessä, että kokeiltiin nyt eka kerran koko setti pötköön. Samoin huomasin ihan uusia juttuja, mitä pitää treenailla. Esimerkiksi seuruuta pitää nyt alkaa treenailla niin, että vieressä on joku "liikkuri" lehtiön kanssa. Tuntui Nemolle olevan niin kummallinen asia tämä liikkuri, että sekin sotki keskittymistä seuraamiseen. Tästä kohti ekoja möllikisoja! :)