Nemo se kasvaa vaan... Kohta en enää edes muista, miten pikkuinen Nemoliini olikaan 8 viikkoisena. Nemon koulutus on mennyt aika hyvin eteenpäin. Poikaystävä on koittanut toden teolla opettaa Nemolle istu-maahan-istu -yhdistelmää. Istuminen ja maahanmeno menee ihan ok (tosin Nemo miettii vielä pitkään maahanmenoa) ja vika istumaannousukin tulee pienen pähkäilyn jälkeen. Nemolle on koitettu opettaa myös tassun antamista ja Nemo on tajunnut tämän yllättävän nopeasti. Tosin Nemppa tarjoaa tassua sitten vähän joka käskyyn.

Eilen yllätyin siitä, että Nemo haki mulle käpyä aivan mielettämän hyvin. Heittelin Nemolle käpyä hihnan päähän ja Nemo singahti joka kerta perään ja melkein joka kerta käpy tuli myös suoraan kämmenelle. Välillä käpy tosin käväisi maassa, mutta Nemo nosti sen ylös hienosti. Nemo kantaa ulkona myös tavaroita (risuja, roskia, nenäliinoja yms.) aika hyvin ja ollaan näistä vähän vähemmän toivotuista kanteluistakin palkattu - viimeistään silloin, kun tavara on haluttu vaihtaa nakkiin.

Nemo on alkanut pomppia myös sängylle vähän turhankin rohkeasti ja tänään aamulla Nemo pompsahti viereen pari kolme kertaa. Sängylle hyppiminen on vielä vähän riskaapelia, kun Nemo voi sängyltä loikatessaan satuttaa itseään. On se sängyltä loikkakin kerran nähty, kun huusin Nemoa enkä tajunnut, että Nemo oli sängyllä jahtaamassa sukkaa. Onneksi mitään ei sattunut. Nemo on myös ihastunut parvekkeella olemiseen ja raahasi yhtenä päivänä kaikki lelunsakin partsille. Ilmeisesti osa parvekkeen viehätystä on siinä, että parvekkeelle päästäkseen pitää loikata pienen kynnyksen yli. Nemo juoksenteli edes takaisin parvekkeen ja olohuoneen väliä ja joka kerta loikkaili kynnyksen yli hyvin tyytyväisen oloisesti.

Pihalla ollaan käytetty Nemoa nyt n. 2 tunnin välein, mikä on nipistänyt päivällä sisälle pissimisen ja kakkimisen lähes kokonaan pois. Ollaan myös alettu tekemään Nemon kanssa vähän pidempiä lenkkejä, jo n. 30 minuutin kevyitä kävelyitä uusilla alueilla. Nemo kävelee jo itse hienosti isojen teiden yli, mutta autoja ja Nemon sinkoilua niiden perään pitää varoa. Nemo on hirveän kiinnostunut lehdistä ja jahtailee tuulessa leijailevia lehtiä ihan hulluna. Saalisviettiä tuolla pikkupallerolla on siis ihan riittävästi. Huomenna päästäänkin taas testaamaan Nemon mahaa pitkällä automatkalla. Toivottavasti ei puljailisi ihan hirveästi. Jännä päästä näkemään, miten Nelli suhtautuu Nemoon nyt, kun poitsu on jo selvästi isompi kuin viisi viikkoa sitten :).