Tänään alkoi se kauan odotettu tokokurssi! Kurssilla mukana kahdeksan koirakkoa melko laajasta rotuvalikoimasta. Tämän viikon treeni oli häiriötreeni, jossa kaikki koirat tekivät samaan aikaan. Alkuun tehtiin vähän perusasentoa ja paikallaoloa rivissä. Nemon peruasento on aika ok, mutta himpan verran pistää peppua ulospäin ja pitää tassuja oudosti toista edempänä kuin toista.

Kokeiltiin perusasentoa siten, että jätetään koira istumaan ja siitä pari askelta eteen tai vasemmalle. Musta oli jotenkin hauskaa huomata, että Nemo osasi molemmista suunnista tulla sivulle hyvin, vaikka itse olin ihan sekaisen vasemman ja oikean kanssa. Vinostakin osataan nähtävästi sivulle tulla ihan nätisti. Istuen paikallaoloa treenattiin myös rivissä, tämä meni ihan hyvin. Sen sijaan maassamakuu oli tänään vaikeampi, kun sieltä piti nousta ylös kerran jos toisenkin.

Treeneissä oli mukana aika haukkuherkkä sakemanni, johon Nemo reagoi tosi tsäpäkästi. Koitin etsiä kohtaa, jossa päästöisiin tästä koirasta kauemmaksi, mutta aina päädyttiin viereen. Tehtiin sellaista pujottelua, jossa kolmen tötsän luona koira jätetään maahan, seisomaan ja istumaan. Koiran jäädessä paikalle kierretään itse lähellä oleva koirakko. Nemolle liikkeestä maahanmeno oli vaikea, koska tässä vieressä oli haukkukoira ja Nemo sinkosi räksystä ylös. Nappasin Nemon turkista kiinni ja takas maahan. Loput pisteet meni paremmin. Vapaasta liikkumisesta maahanmenoista ei tänään tullut jostain syystä mitään, ehkä häiriötä oli Nemolle tähän liikaa.

Loppupuolellatehtiin vielä paikkamakuuta. Ensin seisottiin oman koiran edessä hetki, sitten siirryttiin kahden muun koiran eteen seisomaan. Tässä Nemo pysyi tosi hyvin maassa, vaikka kuikuilikin mun perään. Ihan lopuksi jaettiin ryhmät. Kouluttaja mietiskeli jo mun ja Nemon laittamista avoimeen luokkaan, kun Nemo oli kuulemma aika hyvä (en huomannutkaan). Musta treenit meni tänään normaalia heikommin, mutta tämä menee varmaan vieraan paikan ja häiriötekijöiden piikkiin. Avo-luokkaan laitettiin kuitenkin haukkuva sakemanni ja me Nemon kanssa päästiin rauhallisempaan alo-luokkaan. Hyvä näin, sillä Nemo on jostain syystä tosi herkkä haukunnalle ja treeneissäkin rupesi välillä haukkumaan takaisin. Tästä jatketaan ensi viikon keskiviikkona! :)