Jes, kevätkuratkelit on täällä taas! Ihanaa, kun koiran saa käyttää joka lenkin jälkeen pesulla ja vessa pitää aina puunata hiekasta. Ja vähänkö ihanaa, kun ulkona huomaa, että koira talsii muiden koirien läjiä pitkin. Se vasta ihanaa onkin, kun tietä tukkii iso lätäkkö ja sitä kiertäessä huomaa juuttuneensa lumeen ja siitä rimpuillessa huomaa olevansa polvillaan kurassa! Kyllä tämä kevätaika on kivaa! Toivottavasti parissa viikossa päästäisiin näistä kurakeleistä eroon, niin ei Nemonkaan tarvitse käydä neljää kertaa päivässä pesulla.

Eilen käytiin pitkästä aikaa Kolmisoppisen metsiköissä lenkillä. Löydettiin hyvä ulkoilupolku metsässä ja lähdettiin kipittämään sitä pitkin. Polulta ei paljon kannattanut poiketa, koska muuten oltiin polvea myöten lumessa. Nemokin kompuroi lumessa välillä ja pelotti, että siltä nyrjähtää vielä tassu tai jalka, mutta Nemoa uppoamiset eivät näyttäneet haittaavan tai hidastavan. Nemo keräsi peppukarvoihin ja häntäänsä muistoksi puoli metsää. Parkkipaikalla revin hännästä risuja ja kuusenoksia, kotona suihkussa niitä löytyi lisää ja vielä aamusuihkuttelussakin hännästä löytyi tavaraa. Kätevä tällainen pitkäkarvainen koiruus! :)

Tänään illalla käytiin sitten taas pk-treeneissä. Porukka jaettiin puoliksi ja meidän treeniporukka koostui neljästä ohjaajasta. Nemon kanssa tehtiin kaksi treenisettiä. Ensimmäisessä otin Nemolla vähän seuruuta ja pujottelua kahden ihmisen välissä. Tämä meni ihan ok, seuraaminen olisi saanut olla vielä tiiviimpää. Tämän jälkeen kokeilin A-estettä, jota ollaan tehty viimeksi syksyllä. Este vähän jännitti, koska viime kerrasta oli aikaa. Sain ohjeeksi heittää lelun esteen yli ja nousta paluussa koiraa vastaan esteelle. Eka suoritus oli vähän hatara ja Nemo meinasi kiertää takaisin tullessa. Toisella kerralla heitin lelun avustajalle harjalle ja tulin sitten itse takaisin tulossa vastaan. Tämä meni paremmin. Kolmannella kerralla Nemo alkoi jo tajuta jutun jujun ja kiipesi jo aika hyvin. Tätä voisi ottaa ensi kerroilla lisää.

Toisella treenikerralla tein Nemolle liikkeestä maahanmenon, hyppy-seisotusta ja luoksetulon loppua. Liikkeestä maahanmeno oli taas ihan hyvä ja nyt odotti istumisen hyvin. Hyppy-seisotuksessa hyppy hyvä, mutta seisominen vähän sinne päin. Seiso-käskyn pitäisi olla terävämpi ja ehkä makupalatkin voisi olla helpommin hotkittavampia. Nemo jäi aina pitkäksi aikaa etsimään lautaselta kanasipruja eikä oikein kuunnellut käskytyksiä. Eteentuloon sain tähään ihan mahtavan vinkin: lelu/purupatukka leuan alle! Miten mä en ole tätä aiemmin itse tajunnut? Kokeilin tällä kolme kertaa ja joka kerta tosi hyvä eteentulo. Lelu napsahti joka kerta suoraan Nemon suuhun, alan ehdottomasti treenaamaan nyt tällä metodilla.

Yleiskommenttina sellainen pointti, että kentälle tullessa makupalat käsistä pois. Nemo aina alussa haahuilee eikä makupala, joka on jo valmiiksi esillä ole kovin hyvä houkutin keskittyä. Sitten pitäisi alkaa käyttämään tosissaan sitä treeniin kannustusta eli jotain leikkiä yms. joka treenin alussa. Miten se on niin vaikeaa toteuttaa käytännössä? Haahuilusta kieltoa tai muualle kiskomista voi välttää niin, että käskee koiran istumaan ja palkkaa siitä eli antaa koiralle jotain kiskomista mielekkäämpää tekemistä.

Seuraamisessa edelleen huomio siihen, että palkka liikkeen aikana ja hyvä-käskyn jälkeen, jolloin hyvä ja palkka yhdistyvät. Muutenkin kentälle tulot on aina jotenkin vaikeita, kun kentän reunassa voi joutua ohittamaan paljon koiria ja kentällä on paljon hajuja. Toisella sisääntulolla heilutin Nemolle lelua taskussa, jolloin keskittyi minuun vähän paremmin. Tuota keskittymistä ja mielenkiinnon kohdistamista minuun pitää vielä harjoitella. Muuten oli kivat treenit! :)