Treeneissä tänään paikalla melko vähän treenaajia, mikä oli toisaalta ihan mukavaa. Kaksi koiraa kentällä samaa aikaa ja aikaa treenata aika ruhtinaallisesti. Nemon kanssa treenailin A-estettä ja seuraamista.

A-esteen ylitystä tehtiin usempaan otteeseen eri vaiheeseen. Alkuun lelun heittoa avustajalle, sitten pelkkä lelun heitto yli ja lopuksi vielä namin kanssa ylitystä. Nemo oli lelusta turhan innoissaan ja oli kuulemma hypännyt turhan korkealta alas esteeltä. Onneksi ei käynyt mitään. Itse en alas hyppyjä nähnyt, kun en ehtinyt kiivetä kurkkaamaan esteen yli tarpeeksi nopeasti. Loppuun tehtiinkin vain tekniikkatreeniä nakin kanssa eli ohjasin Nemon rauhallisesti nakilla esteen yli. Pitää jatkossa alkaa treenata sitä, että Nemo menisi rauhassa esteen yli eikä hyppäisi korkealta alas. Muuten teloo kyllä ne jalkansa vielä jossain vaiheessa loikkiessaan esteeltä alas.

Seuraamisessa treenattiin kontaktia ja kokeiltiin eri palkkausmuotoja. Kontaktin pitoa tehtiin siis ihan perusasennosta ja parin kolmen askeleen siirtymillä. Ensin palkkasin nakeilla, sitten lelu tipahti kainalosta palkaksi. Kouluttajan mielestä lelupalkka pitää virettä paremmin yllä eli voitais alkaa treenailla lelulla jatkossa enemmän. Muutenkin pitää tehostaa kontaktitreeniä ja saada Nemolle lisää motivaatiota seuraamiseen ja kontaktin ylläpitämiseen. Tähän voisi kehitellä kivan lelu-leikki-palkkaus -menetelmän ja tehdä seuraamisen harjoittelusta kivaa leikkiä.

Kouluttaja neuvoi perusasentoon tulon siten, että koira käsketään istumaan ja itse siirrytään oikealle paikalle. Tällöin koira oppii oikeanlaisen asennon. Tätä voisi tehdä välillä, mutta perusasentoon tuloakin pitää kyllä ihan treenailla omana treeninään. Voisin koittaa kehittää Nemon motivaatiota peruasentoon tuloon eli alkaa tehdä lelulla ja nakilla jahtausharjoituksia sivulle tuloon. Jos tällä mentelmällä saisi perusasentoon tulon vähän sähäkämmäksi. Sain myös vinkkejä siihen, miten Nemon voisi opettaa liikauttamaan persustaan sivulla käännöksissä. Nami pidetään kuonon kohdilla ja annetaan koiran etsiä itse oikea asento. Sivulle tuloa voisi treenailla myös monipuolisemmin eri harjoitteina esim. käännöksinä (laatikko) tai käännöksenä ja harppauksena sivulle.

Treenien jälkeen tehtiin ihan kokeeksi pieni pk-tottisrata. Seuraamisesta käännös oikealle, täyskäännös, liikkeestä istuminen ja liikkeestä maahanmeno. Tässä nyt vain yleisluontoisesti katsottiin vähän miten homma menee. Seuruupätkiin pitää saada lisää draivia eikä muutenkaan olla vielä ihan sillä tasolla, että voidaan pitkä treenipätkä tehdä putkeen. Mutta lähdetään kehittämään treeniä siihen suuntaan, että tekniikka paranisi molemmilla eri liikkeissä, liikkeitä voisi alkaa yhdistää ja palkkausta vähentää.