Tänään käytiin taas Nemon kanssa treenailemassa tokoa pikku porukassamme. Alkuun treeneihin osallistui vielä neljäs koira. Tehtiin aluksi luoksepäästävyys niin, että jätettiin koira paikoilleen ja käytiin katsomassa viereisen koiran hampaat. Nemo istui hyvin paikoillaan, vaikka emäntää vähän jäskätti käydä katsomassa vieraan koiran purukalustoa. Nemo antoi katsoa hampaat hienosti perusasennossa.

Sitten tehtiin maassamakuu 1,5 min pätkänä. Viereinen vieraskoira oli hauska, kun tuijotti ihan suoraan Nemoon ja heilutteli liehittelevästi Nemoon. Onneksi Nemppa oli aika keskittynyt minuun, koska olisi voinut vastata koiran leikkikutsuun. Tämän jälkeen tehtiin vielä maassamakuu pujottelua eli yksi koira pujottelee ja muut on maassa parin metrin päässä ohjaajasta. Nemppa oli pujottelussa maassa ihan hyvin, tosin yhden koiran mennessä ohi lähti jostain syystä tulemaan luokse. En tiedä olisiko koira kiertänyt jotenkin liian läheltä vai tylsistyikö Nemo.

Tämän jälkeen tehtiin seuruupätkiä käännöksillä eri suuntaan. Tämä harjoitus ei oikein meinannut sujua, kun kontakti oli kateissa ja käännökset meni päin prinkkalaa. Myöhemmin huomasin, että Nemolla on nakinpala silmässä ja silmä vuotaa. En tiedä, miten paljon tämä sitten vaikutti harjoitteluun. Pöljä ohjaaja, kun tiputtelee kaikkea toisen silmiin..

Treenailtiin seuraamista vielä erillisenä harjoitteena, jossa juostiin puoli hallia. Nemolla oli kontakti ihan hukassa. Saatoin olla tässä vähän kärsimätön ja lähteä liikkeelle turhan hätäisesti. Juoksupätkissä Nemo oli ihan hyvin mukana, mutta oma asento vaatii vielä hiomista. Käsien pitäisi heilua vapaana. Vaikeaa kontrolloida koiraa, juosta ja heiluttaa käsiä samaan aikaan :). Jostain syystä Nemoa häiritsi paljon molemmin puolin kulkeneet koirat, joita piti jäädä toljottamaan. Treeniä, treeniä lisää seuraamiseen ja käännöksiin.

Liikkeestä seisomista treenattiin  vapaina harjoituksia rivistä ja ohjattuina. Tässä seuraaminen edelleen aika haparaa ja pysäytykset jotenkin löysiä. Saatiin paljon parempia suorituksia omissa treeneissä, jotenkin se muiden ympärillä suorittaminen sotki omaa tekemistä ja häiritsi Nemon keskittymistä. Tosin pitää sen koiran ja ohjaajan tottua työskentelemään häiriönkin alla.

Tehtiin pikku harjoitteena kaukokäskyjä n. metrin päästä. Kouluttaja näytti kädellä käskytykset alas ja istumaan. Nemo siirteli takajalkojaan istumaannousuissa, mutta maahan meni paremmin. Pitäisköhän alkaa treenailemaan tota istumisen tekniikkaa vähän enemmän, kun meni niin hassusti...

Sitten tehtiin liikkeestä seisomista, noutoa ja hyppy-seisotusta eri pisteissä. Nemon luoksetulon pysäytyksen (tötsän kohdalla) olivat ihan hyviä, tosin Nemo rupesi ennakoimaan heti ekan suorituksen jälkeen ja rupesi himmailemaan jo ennen merkkiä. Olisi pitänyt älytä tehdä väliin pari suoraa luoksetuloa. Intoa tekemisessä ainakin oli!

Toisella pisteellä katsottiin ohjaajan kanssa noutoa. Pari noutoa otin purupatukka leuan alla. Ekalla heitolla Nemo nosti pepun ylös, mutta istui ja odotti käskyä. Toka odotus oli parempi. Molemmissa luovutuksissa korjaus taakse, että sai koiran lähemmäksi. Ihan jees suorituksia, tosin pientä jäyskytystä edelleen havaittavissa. Tähän kapulan pureksimiseen kouluttaja ei oikein osannut sanoa hyviä vinkkejä. Ehdotti rullalle käärityn lehden kantamista, toimisikohan tuo Nemolla? Tunnaritikun kantaminen ei ainakaan tähän mennessä ole Nemolla oikein toiminut, kun ei oikein tykkää pitää tikkua tiukasti suussa.

Kolmannella pisteellä tehtiin vielä Nemon kanssa muutama hyppy-seiso. Hyppy on hyvä, mutta seisotus vaatii vielä hiomista. Nemo ei oikein vielä ole tajunnut, mitä pitäisi tehdä. Ihan ekalla kerralla tämä meni paremmin, ehkä lautanen oli silloin lähempänä tai itse olin paremmin harjoituksessa mukana.

Näissäkin treeneissä Nemo oli aika villi eli ei olisi malttanut olla aloillaan kertaakaan. Ohjaaja neuvoi kokeilemaan Nemolla istumista ja rauhallista silittelyä. Tätä kokeilin pikku harjoitteen ja aina, kun Nemo katsoi pois minusta, siirryin katseen suuntaan. Tämä toimi ihan hyvin parin minuutin ajan, sitten mentiin taas. Pitänee alkaa treenailla nyt tuota treeneissä rauhoittumista ihan tosissaan. Lopussa Nemon kiskominen oli jo sitä luokkaa, ettei meinannut seuraavan treenikerran sopimisesta tulla mitään. Tunti on Nemolle vähän turhan pitkä aika. Pitää katsoa, jos ensi treeneissä käyttäisi koiraa vaikka pihalla jäähyllä yms.