Sunnuntai kului kivasti koirajuttujen merkeissä. Heti aamusta mentiin katsomaan Muurameen hoffien luonnetestiä. Näin luonnetestin osuudet nyt ensimmäistä kertaa läheltä ja eri koirien suoriutumista testeistä oli varsin mielenkiintoista seurata.

Melkeinpä heti luonnetestin perään kävin Nemon kanssa ensimmäisissä palveluskoirayhdistyksen treeneissä Aholaidan kentällä. Koiria oli paljon vähemmän kuin kennelkerhon koulutuksissa, mikä oli vaan hyvä asia. Treeneissä oli pari suursnautseria, pari kelpietä ja muutamia muita isompia koiria sekä toinen bortsu (en tiedä oliko sekarotuinen, kun oli niin oudon näköinen). Treeneissä painotettiin lähinnä kontaktia, seuraamista ja paikallaoloa. Nemo oli taas aika villinä muiden koirien perään, joten välillä oli vähän hankaluuksia saada pidettyä yllä kontaktia. Heti treenien alussa Nemo tosin malttoi olla ihan rauhassa, makasi selällään maassa samalla kun rapsuttelin masua. Kaikki häiriötekijät ovat kuitenkin vain hyvä asia.

Parhaiten harjoituksista mieleen jäi treeni, jossa toinen koira on keskellä maassa paikallaolossa  ja toinen kiertää ohjaajan kanssa ympärillä (seuraa) ja sitten vaihdetaan paikkoja. Tehtiin myös tötsien ympärillä pyörimistä niin, että ohjaaja siirtyy ja koira tulee aina sivulle istumaan. Samaan aikaan tätä teki neljä koirakkoa aika lähekkäin.

Nemo suoriutui harjoituksista mun mielestä ihan hyvin. Olin tosi tyytyväinen siihen tötsän ympärillä pyörimiseen, missä Nemo tuli heti viereen istumaan, vaikka lähdin miten päin kiertämään tötsää. Tunti on pitkä aika treenailla pennun kanssa ja mun mielestä olikin hyvä, että näissä treeneissä oli paljon enemmän vapaata olemista koiran kanssa, jolloin Nemoa saattoi käyttää nurmikkoja nuuhkimassa. Ohjaajalta sai myös enemmän palautetta ja ohjeita. Jatkoa ajatellen on ihan hyvä pitää mielessä, että yleisissä treeneissä kannattaa tehdä paljon sellaista, minkä koira jo hyvin osaa. Töllöin höiriön allakin saadaan onnistuneita suorituksia. Vinkiksi Nemon vetämiseen muiden koirien luokse sain sellaisen ohjeen, että muiden puuhaillessa kannattaa olla oman koiran kanssa kauempana ja kun oma vuoro tulee ottaa koiran huomio kokonaan itselleen. Ihan mielenkiinnolla odotan taas seuraavia treenejä, joihin päästään ikävä kyllä vasta kolmen viikon päästä.

Viime viikolla Nemon kanssa treenailu jäi vähän vähemmälle sen alkuviikon ampiaisenpiston takia. Olen panostanut lenkeillä siihen hihnakävelyyn ja koittanut opettaa Nemolle sisällä uusia temppuja. Viimeksi tänään aamulla treenailtiin lelujen keräämistä koriin. Nemosta tämä on aika kiva leikki, kun saa hakea palloa, pudottaa koriin ja sitten saa namia. Nemo tajusi nyt jutun niin hyvin, että vein korin kauemmas ja sanoin "kori", jolloin Nemo käveli korin luo, pudotti lelun ja tuli hakemaan palkkion. On se aika fiksu koira!