Jes! Lopultakin alkaa näyttää siltä, että lumet sulavat. Metsissä lunta kyllä piisaa vielä viikkotolkulla. Ollaan tässä pari viikkoa käyty seurailemassa lumitilannetta eli rämmitty polvia myöten pehmeässä lumessa useammankin kerran. Viimeksi eilen käytiin Kolmisoppisella toteamassa, että lunta on eikä se kovin nopeasti lenkkipoluiltamme mihinkään sula. Tuleepahan hyvää kuntoilua koiralle ja ulkoiluttajille tuolla lumisohjossa rämpiessä. Pajunkissojakin jo pilkistää puskista, kyllä se kesä vielä tulee!

Tänään päätin lähteä Nemon kanssa nauttimaan taas ihanasta kevätpäivästä ja lähdettiin vähän treenailemaan. Koitan nyt jatkossa tehdä useamman kerran viikossa omaa treeniä, että yhteistyö Nempan kanssa vahvistuisi ja saadaan lisää treeniä. Pari kertaa viikossa ollaan tähän mennessä treenailtu ja kotitreeniä päälle eli aika laiskasti. Tänään tein Nemon kanssa sellaisen treeniä ja leikkiä setin, josta Nemppa tykkäsi ihan hirmuisesti.

Alkuun tein Nemolle vähän riehutusta, minkä jälkeen paikallaolo maaten n. 2 min. Kävin välillä palkkailemassa. Istumisen ennakoi taas, joten takaisin maahan ja hetki odotusta. Tämän jälkeen vielä pikku odotus vierellä ja sitten käsky istumaan. Sitten otin pieniä pätkiä seuraamista ja täyskäännöksiä vasemmalle saksalaisella tyylillä, toimii Nemolle paremmin kuin pelkkä käännös sivulla.

Noutoa kokeilin niin, että palautuksessa lelu on leuan alla ja heti luovutuksesta saa lelun suoraan suuhun. Tämä toimi aika kivasti, vähän vielä ilmenee kapulan jäyskytystä, mutta eteentulo ja irrotus olivat piirun verran parempia. Kolme noutoa otin näin alkuun ja kaikki ihan hyviä. Alan noudosta palkkailemaan varmaan tällä tavalla kokeeksi vähän aikaa, jotta Nemo luopuisi kapulan tarjoamisesta jompaan kumpaan käteen. Toivottavasti lelupalkka toisi vähän lisää vauhtia tuomiseen ja parantaisi irrotusvaihetta. Kapulasta pitoa pitää vielä erikseen treenailla.

Sitten tehtiin liikkestä seisotusta peruutusmallilla ja sivulta pysäytyksenä. Seuraamisesta Nemo jäi tosi napakasti seisomaan, joten tein kolme sivulle paluuta ja palkkausta ennen varsinaista palkkausta. Tässä olisin kyllä voinut palkata lelulla suoraan seisomisesta, nyt mentiin istumisen kautta. Sitten tein yhden liikkeestä maahanmenon ja kokeilin seuruusta käännöksiä tosi lyhyinä pätkinä. Kokeilin aluksi 90 asteen käännöstä. Käsiavustuksen kanssa oikea on ihan jees, mutta vasen Nemolle vaikea. Ei osaa siirtää takapäätä vielä, joten koko koira pitää liikuttaa nakin kanssa oikealle paikalle. Sitten tein muutaman käännöksen oikealle ja kokeilin käännöksiä vasemmalle - pirun vaikeaa. En ole itse vielä hogannut noita käännöksiä, että miten siinä itse mennään ja sitten Nemokin on vähän pihalla. No, näitä treenaillaan vielä.

Loppuun vielä leikkimistä kahdella lelulla ja pallon hakua. Yllättävän kuuma poitsulle tuli, vaikka oltiinkin kentällä ehkä puolisen tuntia. Aurinko lämmitti turkin tosi nopeasti lämpimäksi. Kesähelteitä odotellessa...

Kotoa kävin hakemassa kameran ja koitin tallentaa Nemon komeutta kuviksi, mutta eipä tullut kovin kummoisia. Nemo on kyllä aika hienon näköinen viuhtoessaan menemään turkki kiillellen ja tosi ilmeikkään näköisenä. Pitää joku kerta pyytää joku ottamaan Nemosta kuvia, kun se on työn touhussa. Olisi kiva saada poitsusta onnistuneita treenikuviakin. Tässä muutamia kuvia tältä päivältä ja aiemmalta ajalta. Hyvin huomaa, että tuo koira on lellitty ihan piloille! :)

Istuskelua talon pihalla

Unikeko sohvanvaltaaja

Pää pyyhkeellä on hyvä nukkua