Tänään Nemo piti ensimmäistä kertaa kärrätä hoitoon koko päiväksi, kun meillä molemmilla oli koko päivän seminaari. Nemo pääsi auton kyytiin jo aamulla kuudelta ja oksensi matkalla tyhjän vatsansa vaahdot pihalle. Nemo jäi hoitoon poikaystävän isän luokse yllättävän kiltisti. Käytiin sitten hakemassa Nemo n. 10 tunnin jälkeen hoidosta. Poitsu tuli vastaan iloisena ja yltäpäältä kuolaisena ja ilmeisen väsyneenä. Pikkumies oli saanut riehua Sipi-belgin kanssa monta tuntia, mutta onneksi mitään haavereita ei ollut sattunut. Nemo oli innostunut repimään Sipin turkkia ja isomman koiran turkissa olikin reisien kohdalta isoja kaljumpia laikkuja. Karvaa oli kuulemma ollut lattioilla hirveinä tuppoina. Sipillä on vielä toukokuussa näyttely. Hups! :)

Nemo pääsi tulomatkalla ensimmäistä kertaa takaboksiin ja lyhyen vinkusession jälkeen rauhoittui sinne hyvin. Nemolle takana matkustaminen sopii varmasti paremmin, koska siellä Nemo ei näe pihalle eikä pahoinvointia näin ollen ole - ainakaan tällä reissulla Nemo ei oksennellut.

Pari päivää sitten kokeiltiin Nemolle kieltoa "ei" nakinpalan kanssa. Nemo on yleensä hirveän ahnea ruoan perään, mutta tällä kertaa Nemo uskoi kiellon heti ensimmäisellä kerralla ja kahdella seuraavallakin. Nemo suorastaan vältteli namia. Sen sijaan ongelmaksi tuli pikemminkin luvan antaminen, kun Nemo ei meinannut millään uskoa, että namin saa ottaa. Nami piti antaa lattialta suuhun asti. Muissakin tilanteissa Nemo tajuaa nyt ehkä enemmän kieltoa, koska alkaa heti luimistella ja jättää puuhansa sikseen.

Viime päivinä koulutusten kanssa ollaan menty vähän löysemmin ja otettu lähinnä luoksetuloa ja jälkeä. Luoksetulon Nemo on nyt tajunnut niin, että juoksee ihan hulluna meidän välissä ja hyvä kun malttaa edes namia luoksetulosta ottaa. Jäljessä oli viimeksi vähän ongelmia, jotka johtuivat ehkä enemmän meistä ihmisistä kuin Nemosta. Multa hukkui kerran jälki ja jäljen päättyessä liian hidas reagointi sen loppumiseen pilasi yhden jäljen. Mutta muutaman pieleen mennen jäljenkin jälkeen Nemo ajoi lyhyehkön jäljen hyvin ja sai palkakseen koko ruoan. Tämän jälkeen Nemo kiskoi minua rytöikön läpi jälkeä pitkin toisenkin kerran :) Totta kai joka jäljeltä Nemppa sai myös palkkioita. Jäljistä ensimmäisen olisi pitänyt onnistua, koska Nemo ajoi jälkeä todella hyvin, mutta lopussa homma meni harhailuksi ja koko idea katosi. Ollaan otettu jälkeä nyt pelkällä ihmisen hajulla. Kokeiltiin yksi jälki siten, että laitettiin nakin hajua kenkiin, mutta Nemo jäi turhan paljon etsimään niitä nakinpaloja. Ilman makupaloja ajoi jälkea paljon paremmin. Tätä jälkihommaa pitää vielä itse treenailla, että omat virheet saa karsittua pois.

Nemo sai tällä viikolla toisen matokuurinsa ja parin viikon päästä on toinen rokotus. Tästä sitten parin viikon päästä eli 25.5. suunnataankin sitten ekan kerran pentukoulutukseen. Jotenkin hassua mennä Nemon kanssa koulutukseen, kun poitsu osaa jo kaikki peruskäskyt - äärimmäisen fiksu poitsu! Paikalla oleminen, sivulle tuleminen ja seuraamisen alkeet ovat harjoituslistalla seuraavina.

Jännä nähdä reagoiko Nemo millään lailla huomiseen vappuvilskeeseen. Meinattiin lähteä huomenna vähän tutkimaan ihmisvilinää ja heliumpalloja. :)