Tänään lähdettiin Nemon kanssa treenailemaan Keskisuomalaisen kentälle pikku koiraporukan kanssa. Tein Nempan kanssa suoraa noutoa pari kertaa ja muutaman kerran hyppynoutoa n. 50 cm esteellä. Suorat noudot meni ihan hyvin samoin kuin hyppynoudotkin, tosin ekalla kerralla Nemo kiersi esteen. Toisella ja kolmannella kerralla tulin enemmän eteen ja kannustin hyppäämään ja silloin Nemo hyppäsi yli kapulan kanssa. Luovutukset oli kaikissa muissa paitsi yhdessä hyviä, palkkaus lelulla vähän eri vaihessa eli sivulla ja luovutuksesta.

Sitten otin Nemon kanssa liikkeestä seisomista pari kertaa. Tämä meni ihan hyvin. Ekalla kerralla palkkasin nakilla jo käskyn kanssa, toisella ja kolmannella kerralla käsky "seiso" ja käsimerkki. Kolmannella kerralla tein käskyn ja käsimerkin eri aikaan (näin neuvottiin). Palkkaus viimeisillä takaisin tullessa.

Tein myös liikkeestä maahanmenon ja siitä luoksetulon. Nemo meni hyvin maahan, mutta luoksetulo oli aika hidas. Siitä tehtiin sitten luoksetulotreeniä niin, että Arto piti Nemoa kiinni ja itse juoksin parkkiksen toiseen laitaan. Tässä luoksetulo oli tosi vauhdikas, tosin en ehkä osannut palkata tästä Nemoa riittävästi (esim. heittämällä lelua taakse). Palkkasin nakilla ja kehuilla. Nemo ei oikein tykännyt Artosta eikä olisi halunnut mennä Arton luo. Ilmeisesti pitkät, tummat ja möreä-ääniset miehet eivät ole Nemosta kivoja.  Arto kokeili Nemolla myös liikkeestä seisomista luoksetulosta "seis"-käskyllä ja käsimerkillä. Tässä tuloksena kolme maahanmenoa :). Ideana harjoitus oli ihan hyvä eli Nemon voisi koittaa pysäyttää käsimerkillä esim. alussa keittämällä lelun koiran taakse.

Sitten tehtiin vielä häiriötreeniä eli tehtiin kentällä juttuja samaan aikaan Arton uuden koiran kanssa. Nemo keskitti heti kaiken huomionsa toisen koiran kyttäämiseen, joten itsellä oli aika työ saada huomiota itselle. Alussa tein vähän hyppyä esteen yli ja muutamia pätkiä seuraamista. Kuitenkin Nemo kuikuili koko ajan toista koiraa, joten tein sitten niin, että menin Nemon eteen näköesteeksi ja palkkasin istualtaan ja maasta jokaisesta kontaktinotosta.

Tämän jälkeen Nemo oli vähän keskittyneempi ja sain tehtyä pidemmän seuraamista käännösten kanssa. Kokeiltiin sitten ohitusta kahden koiran kanssa. Alussa Nemolla oli kamala hinku toisen koiran luo eikä ekoista ohituksista tullut mitään, seuraavat meni pikkuisen paremmin tosin koiraan oli taas vaikea saada kontaktia. Esimerkiksi ohituksen keskellä istuminen oli aika haastavaa, kun käsky ei meinannut mennä jakeluun millään.

Nemo oli kuitenkin ihan yllättävän keskittynyt, kun tehtiin ensin paikalla istumista sivulla siten, että toinen koira kiertää ympärillä. Nemo vilkuili välillä toista koiraa, mutta muuten oli kuulolla. Samoin toisen koiran ympäri seuruuttaminen meni ihan ok, vaikka ihan satavarmaa kontaktia ei vielä olekaan. Lopuksi tehtiin vielä paikallamakuu niin, että koirat olivat vierekkäisissä tolpissa kiinni. Nemo oli aluksi kuuro maahan-käskyn suhteen, mutta pysyi maassa koko ajan eli pari minuuttia. Välillä koirat möllöttivät toisiaan, mutta vaikka toinen koira nousi ylös, Nemo pysyi maassa. Se oli aika hienoa! Tuon koiriin keskittymisen olen huomannut kyllä jo aikaisemminkin, sillä melkein kaikkia koiria Nemo jää lenkeillä kyräilemään ja vaanimaan. Silloin, kun Nemo jotain kyttää, siihen on kamalan vaikeaa saada mitään yhteyttä. Toisten koirien ohitus onkin vielä vähän kehitysvaiheessa, kun ohi-käsky ei ole vielä ihan rutinoitunut.

Oli kuitenkin kiva huomata, että edistystä viime treeneistä Arton kanssa oli tapahtunut, tosin Nemoon pitäisi vielä vähän enemmän saada hallittavuutta. Nemon kanssa ei kauheasti olla tehty treeniä muiden ihmisten ja koirien kanssa, joten Nemo hiippaili aina välillä moikkaamaan muita ihmisiä ja meni tutkimaan autoja. Ihan kiva oli huomata, että painokkaammalla käskyllä Nemon sai tulemaan luokse, vaikka välillä poitsu lähti pööpöilemään muualle. Häiriötreenejä vaan lisää!

Tänään kokeilin ekan kerran Nemon föönausta, kun aamulla jouduin kakkapyllypesulle ja turkki oli vielä hetki ennen treeneihin lähtöä märkä. Hienosti Nemo seisoi paikoillaan ja antoi kuivattaa turkkia. Nyt antamaan poitsulle matolääkettä! Varasin Nemolle 1-vuotisrokotuksen parin viikon päähän.