Tänään tehtiin tokotreeneissä varsin paljon eri juttuja. Alkuun taas luoksepäästävyys, mikä meni hyvin. Paikkamakuuta 2x1 min välipalkkauksella. Nemo meni tässä jo heti alussa ihan vinoon, mutta pysyi maassa hyvin. Sitten tehtiin seuraamista, liikkeestä seisottamista normina ja pakittamalla. Tehtiin myös treeniä, jossa koira käsketään liikkeestä seisomaan ja sitten koiran sivulla käydään paikkaamassa ja sanomassa "seiso" pari kolme kertaa. Seisomiset eivät olleet tänään huipputeräviä, mutta onnistuneita suorituksia saatiin  kaikissa harjoitteissa tehtyä.

Treenailtiin muutamia käännöksiä: kolme onnistunutta oikealle ja vasemmalle. Tehtiin täyskäännöksiä viivaa pitkin oikealle ja vasemmalle. Tehtiin myös 90 asteen käännöksiä eli käännös paikalla. Tässä oikea oli ihan jees käsiavustuksen kanssa, mutta vasemmalle sivulla pysyvä käännös tosi vaikea. Nemo on opetettu kiertämään takaa, jolloin ei tajua pysyä sivulla. Tätä pitää miettiä, kummalla tavalla ruvetaan tekemään täyskäännöksiä "sisäkäännöksenä" vai "saksalaisena" käännöksenä, jossa koira kiertää ohjaajan vierestä. Kouluttaja näytti saksalaisen käännöksen Nemon kanssa, Nemppa oli vähän kummissaan, että mitä toi täti treenaa mun kanssa! Nempan seuraaminen näytti sivusta katsottuna ihan kivalta.

Sitten tehtiin luoksetulo, jossa laitoin lelun leuan alle. Nemo tuli hyvin vauhdikkaasti, aluksi vinoon, mutta korjasi asennon pikku pakituksella. Ohjaaja totesi, että lelu leuan alla toimii hyvin, joten tällä treenataan jatkossakin. Kotiläksyksi saatiin treenailla käännöksiä ja liikkeestä seisomista tällä jättö-palkkaus-jättö-palkkaus -menetelmällä.

Nemolla oli treeneissä taas lyhyt pinna, pari kertaa jopa komensi mua ja sivulla istumisista lähti taas menemään välillä, vaikka virittelin Nemoa omatoimisesti useammin enkä kaikissa taukopaikoissa käskenyt sivulle. Nempan pinna on kyllä ehkä mittarimadon mittainen eli ei hirveän pitkä :). Pitää alkaa tuota rauhoittumista treeneissä varmaan ihan harjoittelemaan, tosin onhan tunnin treeniaika nuorelle koiralle tosi pitkä.