Noniin, paluu arkeen on taas edessä. Palattiin tänään viikon Espoon reissulta. Vältettiin menomatkalla ovelasti junamatka ja päästiin autokyydillä perille asti. Nemo viihtyy todistetusti autossa jo hyvin - poitsu hyppii autoon jo omin nokkineen ja istuu häkissä pyrkimättä ulos. On tainnut veikka tajuta, että autolla pääsee aina jonnekin kivaan paikkaan. Oksentelua tosin ilmenee edelleen, mutta muuten automatkustelussa on menty eteenpäin.

Nelli suhtautui pentuseen mukavasti. Eräälläkin iltalenkillä vanhus ihan innostui juoksemaan Nemon kanssa könttylaukkaa ja haastoi poitsua painiin. Useammankin kerran seisoskelin kahden koiran kanssa parkkipaikalla, kun painimisesta ei meinannut tulla loppua ollenkaan. Myös Nemo hakeutui aika usein Nellin lähistölle ja eräänkin kerran käytti isompaa koirulia tyynynään :). Tietty jotkut rajat pitää pennullakin olla ja muutaman kerran Nelli sitten haukahtikin Nemolle milloin mistäkin asiasta, kun poitsu alkoi ärsyttää vanhusta. Kärpäsiä ja muita öttiäisi Nemo jahtaili Espoossakin, loikki pitkin sohvia ja säkkituoleja.

Nemo teki ekana vierailupäivänä pitkästä aikaa lirit sisälle - kahdesti. Ilmeisesti Nellin opastamana poitsu kuitenkin oppi käymään yön aikana tarpeillaan takapihalla, joten lirejä ei enää sisällä näkynyt. Joskus  kuului hirveää ruminaa, kun Nemo veti aamuyöllä rallia portaissa sillä aikaa, kun vanhus könkkäsi portaita ylös. Nemo jemmaili pariinkin otteeseen luitaan takapihalle ja äidin istuttamat kukat saivat kyytiä! Samoin sireenipuu sai harvennuksen, kun Nemo innostui vähän leikkimään. Kaikki risuthan oli sitten kiva kaluta olohuoneen matolle...

Käytiin myös moikkaamassa Ella-kasvattajaa Nurmijärvellä ja Nemppa oli ihan riemuissaan, kun joka paikassa oli uutta tutkittavaa ja uusia koiria. Tietty uudet lelutkin olivat oikein mukava juttu. Pitänee kotiinkin hankkia sellainen röhkivä possu, kun Nemo tykkäsi siitä niin kovin. Nemo sai  Ellan luona ekan kontaktin jälkikeppeihinkin, kun kävi pihalla pureksimassa jälkikeppejä. Kepit olivat oikein mieluisia ja yhtä tikkua Nemo haki useammankin kerran kielopuskista. Nyt ne kepit peliin jäljen harjoitteluun! Mukavaa oli, että Nemo sai leikkiä kahden aikuisen koiran kanssa. Nemo ei viime aikoina olekaan päässyt kauheasti riekkumaan muiden bortsujen kanssa.

Matka takaisin Jyväskylään meni hyvin. Nemo ei oksentanut bussissa tai junassa, mutta sen sijaan loikki aina kun silmä vältti penkeille istumaan. Poitsu tiiraili ahkerasti maisemia ja junassa katseli tassut ikkunalaudalla maailman tapahtumia. Tunneleissa poitsu lähinnä tiiraili ikkunasta omaa kuvaansa :). Onneksi Nemo nukkuikin välillä, oli muuten niin kova meno päällä joka suuntaan. Helsingissä Nemo oli aika hermostunut, mutta rauhoittui vähän juna-asemalla, kun ulkoilutettiin rauhallisemmassa paikassa. Nyt Nemppa nukkuu uudella pedillään tyytyväisen oloisena. Seuraava reissu odottaakin sitten jo parin viikon päässä, kun lähdetään poitsun kanssa Helsinkiin erikoisnäyttelyyn :).