Tämän päivän tokotreeneissä teemana hallittu kentälle tulo sekä koiran hallinta kentällä ja rauhoittuminen. Todella tarpeellista treeniä meille. Tehtiin koirakko kerrallaan sisääntuloja siten, että Irene oli vieressä katsomassa ja kommentoimassa. Nemolla oli tuttuun tapaan kiire päästä kentälle ja nuuskimaan lumihankia, joten jokusen kerran jouduin pysähtymään ja pyytämään luokse. Kentällä koiran piti olla koko ajan hyvässä hallinnassa ja kun se oli, tehdä joku tenppu, palkata ja viedä autoon. Tein Nemon kanssa kaksi lyhyttä pätkää seuruuta, palkkasin patukalla ja sitten autoon. Jatketaan hallitun sisääntulon harjoittelemista jo sunnuntaina pk-treeneihin mennessä.

Toisella kierroksella sama homma hallitun sisääntulon kanssa, mutta tällä kertaa kentältä piti ottaa oma paikka (koira koko ajan hallinnassa) ja odotella, että koira tylsistyy eli ei höntyile enää mihinkään. Nemolle lipsautin käskyn "sivu" ja siitä "nukkumaan", jolloin meni maahan. Siinä sitten möllötti hievahtamatta ja Irene kävi sanomassa, että jos ei ole mielenkiintoa tehdä mitään muuta, voidaan taas tehdä joku palkkajuttu. Tein vielä yhden lyhyen pätkän seuruuta ja siitä taas palkaksi patukkaleikkiä. Kiva oli taas palata treenikuvioiden pariin. Saatiin jopa kaksi kommenttiakin siitä, että seuruu on mennyt eteenpäin. :) Treenitauko on tehnyt tehtävänsä!

Jatkossa pitää muistaa käyttää enemmän ääntä palkatessa ja käskyttäessä. Toinen bortsun omistaja vinkkasi, että koiraa kannattaa ensin kehua isosti ennen palkkaamista namilla (jolloin yhdistää kehun palkkaan). Kehu-palkkoja voi pikku hiljaa lisätä eri suorituksiin ja lopulta antaa kehun jälkeen oikein ison palkan esim. ison ruokapalkan. Ihan itsestään selvä juttu, mutta käytännössä en ole muistanut tätä toteuttaa.