Ensimmäinen tokokoe on nyt zombeiltu läpi. Nimenomaan zombeiltu, koska kokeessa Nemon vire oli tasan nolla ja muutenkin meno oli aika flegua. Aika paljon huonommin koe meni omaan tavoitetasoon nähden, mutta joistakin osasuorituksista tuli paremmat arvosanat kuin osasin ennakoida.

Luoksepäästävyys: 10 Tämä oli hyvä. Ei nostanut peppua, kun tuomari tuli luokse. Muutenkin oli ihan ok rauhallinen ja kontakti piti. (Oma tavoite 10)

Paikkamakuu: 7 Jouduin antamaan tuplakäskyt maahan ja istumaan. Paikkamakuu itsessään oli hyvä, kun molemmilta puolilta lähti koirat liikenteeseen. Jotenkaan Nemo ei nyt vaan ollut skarppina. En tiedä häiritsikö viereisen koiran toiminta ja piippaus vai mikä. (Oma tavoite 10)

Seuraaminen taluttimessa: 7 Ennen varsinaista koepätkää koitin innostaa Nemoa pihalla, palkkailin seuruista ja kontekteista lelulla ja namilla. Seuruussa kuitenkin hukkasi heti kontaktin, jätätti ja haahuili. Ihan kuin olisi kivirekeä vetänyt perässä. Täyskäännökset todella väljiä, pysähtymisissä ei istunut aina eikä liikkeille löhdöissä ottanut kontaktia. (Oma tavoite 6-7)

Seuraaminen vapaana: 0 Toisessa seuruupätkässä Nemo iski zombi-vaiheen kunnolla päälle. Ei minkäänlaista kontaktia. Ensimmäisessä pysähdyksessä poikitti edessä seisten! Haahuli aika ympäriinsä ja jouduin käyttämään liikaa sanallista kannustusta. Aivan täysi pohjanoteeraus ja paljon huonompi suoritus kuin uskalsin pelätäkään! Ei mitään intoa tekemiseen. (Oma tavoite 6-7)

Maahanmeno seuraamisesta: 9 Jotain hyvääkin. Alkupätkän seuruu löllöilyä, mutta meni käskystä kuitenkin nopeasti ja suoraan maihin. (Oma tavoite 8)

Luoksetulo: 9 Tuli aika suoraan eteen ja jäi odottamaan sivulle-käskyä. Liikkuri sanoi tähän väliin "kiitos" ja käskin Nemon siitä sitten itse sivulle. En tajunnut, että eteen tulevilla koirilla pitäisi liikkurille tästä erikseen sanoa. (oma tavoite 8)

Seisominen seuraamisesta: 9 Taas evvk-seuruuta. Nemon mielialan ja tunnetason näki hyvin siitä, että haukotteli seuruussa. Pientä kierroksilla käymistä ja sijaistoimintaa siis havaittavissa. Jäi kuitenkin käskystä hyvin paikalleen ja odotti sivulle tulossa istu-käskyn. (Oma tavoite 8)

Estehyppy: 0 Tähän liikkeeseen uskoin viimeiseen asti, että tästä nyt kerätään pisteet kotiin. Usko loppui kuitenkin siihen, kun Nemo hyppy-käskyn jälkeen lähti tutkimaan viereisellä pöydällä ollutta istu-maahan-seiso-kylttiä. Toisella käskyllä yli ja jäi seisomaan. Voi että, miksi tämänkin piti mennä nollille! (Oma tavoite 10)

Kokonaisvaikutus: 7 Eipähän tällaiselle kaksikolle kovin kaksista arvosanaa voi antaa. Koira menee missä sattuu ja tekee mitä huvittaa ja mamma koittaa paniikissa pitää hommaa kasassa (oma tavoite 8). Pisteet yhteensä 115, 3. tulos.

No, tämä päivä oli ainakin opettava kokemus, siinä missä se oli stressaava ja pettymysten täyteinenkin. Kokonaisuudessaan Nemolta kuitenkin ihan ok suoritus, kun miettii, että koe oli meidän ensimmäinen treeni ilman palkkaa. Tulipahan todistettua se, että Nemon seuruu on vielä niin kehitysvaiheessa, että seuraaviin kisoihin mennessä sen eteen pitää tehdä aivan hurjasti töitä.

Seuruussa pitää saalis- ja namipalkasta pitää jossain vaiheessa koittaa rakentaa siltaa laumapalkkaan. Sitä ennen poitsun kanssa pitää tehdä töitä peruskontaktin, hallittavuuden ja etenkin motivaation kanssa. Koko Nemon olemus henki tänään sitä, että "tämä homma on mamma kuule nyt aivan kuolettavan tylsää". Leikkiminen on Nemolle treeneissä kyllä vaan se juttu ja tässä ollaankin nyt isojen kysymysten edessä, että miten seuruu saadaan vahvaksi ja toimivaksi ja miten Nemo motivoituu seuraamaan ilman näkyvää palkkaa.Palkattomuutta pitää koittaa käyttää treeneissä enemmän ja nyt kaikki nameilla ohjaamiset pois ja palkka ainoastaan hyvästä omaehtoisesta suorituksesta. Eli aika pohjamutia myöten rakennetaan taas uutta. Alo-liikkeiden kanssa pidetään nyt sovinnolla treenitaukoa ja keskitytään nyt pelkästään Nemolle kivoihin juttuihin ja kontaktiharkoituksiin.