Tänään kävin Nempan kanssa taas Jaon pihalla treenailemassa n. 20 minuuttia. Blogikirjoittelu menee vähän treenipäiväkirjan puolelle, mutta tuskinpa tuo haittaa. Ainakin muistaa paremmin, mitä juttuja ollaan tehty! :)  

Alkuun tein Nemon kanssa pari seuraamispätkää käännöksillä. Nemo piti kontaktia ihan hyvin ja pysyi käännöksissä vierellä. Palkkaus lelulla. Tämän jälkeen kokeilin uutta treeniä eli eteenmenon jälkeen luoksetulosta käskytystä maahan ja seisomaan. Eteen-käskyn toteutin tällä kertaa nakkilautasella, jonka jätin muutamien metrien päähän. Nemo ei kirmannut lautasen luo niin innokkaasti kuin purupatukan, mutta pääasia tässä olikin saada koira ensin eteen. Pitää tuota eteenmenon vauhtia vielä treenailla erikseen. Nakit Nemppa ahmaisi sekunnissa, minkä jälkeen kutsuin poitsun luokse. Nemo lähti kirmaamaan takaisin hyvää vauhtia ja ihme kyllä meni maahan-käskystä juoksevilta jaloilta maihin eli pysähtyi ihan heti.

Seiso-käskyn kanssa oli vähän enemmän säätöä, koska Nemo ei tajunnut oikein vieläkään mitä "seiso" tarkoittaa, vaikka sitä nyt ollaan hinkattu vaikka kuinka. Alussa meni heti maahan, sitten kun kävin nostamassa seisomaan Nemppa tsäppäili nakin perässä ja tarjosi istumista. Sain kuitenkin kaikilla kerroilla pitkän seisontapätkän palkattua. Viimeinen otos oli paras, koska Nemo pysähtyi seisomaan, mutta meni vähän ajan päästä "hieno seiso" kehun aikana maahan. Aika hyvin Nemo pysähtyi myös silloin, kun heitin kauempaa nakin alhaalta päin, mutta se nakin etsiminen vei Nemon ajatukset seisomisesta jonnekin muualle.

Viimeiseksi kokeilin vielä liikkeestä seisomista sivulle pari kertaa. Ensimmäisellä kerralla Nemoa piti vähän auttaa seisomaan, mutta toisella kerralla tuli ihan nappisuoritus! Painokkaan seiso-käskyn jälkeen käännyin nopeasti puoliksi Nemon eteen ja laitoin käden kuonon eteen. Nemppa jäi tyytyväisesti paikoilleen tojottamaan ja itse peruutin muutamien metrien päähän. Vapautin ja palkkasin suoraan seisomisesta heittämällä lelun Nemon viereen.

Nemo keksi tänään kotona myös uuden leikin. Leikki meni niin, että ensin otetaan pallo hampaisiin ja sitten peruutetaan perä edellä kahden sohvatyynyn päälle jäyskyttämään palloa. Tätä poitsu teki useamman kerran, kun pallo aina karkasi hampaista. Samoin Nemo kanniskelee nykyisin sukkia ja muuta tavaraa siten, että tavara roikkuu kiinni yhdessä hampaassa. Yhtenä päivänä oli hassua katsella, kun poitsu tiiraili tassu sohvan käsinojalla pihalle ja roikotti samalla riepusukkaa hampaassaan. Kaikenlaista hölmöä tuo pikku vintiö keksiikin! :)