Eilen Jyväskylässä järjestettiin Yläkaupungin yö -tapahtuma, jonne mentiin Nemon kanssa tutustumaan. Nemo reagoi yllättävän vähän kovalla jumputtavaan musiikkiin, ihmisiin, maskotteihin (kaksi ydinjätepurkkia) ja muihin häiriötekijöihin. Eniten Nemoa tuntuivat kiinnostavan risut ja alueen puskat. Nemoa tuli tervehtimään mies pyörätuolissa ja tähänkin Nemo suhtautui tosi lunkisti. Samoin kun pysähdyttiin juttelemaan tuttujen kanssa, Nemo istuskeli nätisti rapsutettavana. Hyvin tuo pikku poika siis toimi isommankin ihmismassan keskellä, tosin vetoa joka suuntaan riitti.

Yläkaupungilla kiertelyn jälkeen lähdettiin käyttämään Neemuskaa uimassa ja metsässä lenkillä. Löydettiin Keljosta hyvä uittopaikka, jossa Nemo sai käydä pulahtelemassa vapaasti. Vedesssä lillui jo valmiiksi sorsa ja pinnalla pomppi koko ajan pikku kaloja, mutta näihin Nemo ei reagoinut ollenkaan. Sen sijaan keppien hakeminen innosti sitäkin enemmän. Juoksu veteen, uinti kepin luo ja kepin tuominen käteen. Nemosta on kehkeytymässä vielä hurja vesipeto! Heiteltiin keppiä vajaat 10 kertaa ja sen jälkeen autoon ja lähimetsään lenkkeilemään vielä n. 20 minuutiksi.

Nemo on viime aikoina matkustanut useampaankin otteeseen auton takana koirahäkissä, mutta tästä huolimatta oksennellut. Eilen tuli nakit pihalle uintireissulla ja tänään, kun mentiin jälkeä tekemään, Nemo oksensi taas. Jäljen Nemo ajoi tosi hyvin ja sai palkkioksi herkuilla höystetyn ruokansa. Onneksi paluumatkalla Nemo mukkui, joten jäljellä annettu ruoka pysyi sisällä.  Ollaan näperrelty pyykkipojista jälkimerkkejä, joten jäljen tekeminen ja ajaminen oli nyt helpompaa kuin aikaisemmin. Pyykkipoika ja punainen merkkinaru näkyivät hyvin. Nyt on sitten kaikki rensselit jäljen ajon harjoitteluun :). Jossain vaiheessa sitten aletaan harjoitella niiden keppien ilmaisua jäljeltä ja pidennetään jälkeä entisestään.

Ollaan alettu jättää Nemoa jo pidemmiksi ajoiksi yksin kotiin. Nemo on nyt pisimmällään ollut yksin n. 2 tuntia ja tämänkin ajan osasi olla ilman, että oli tuhonnut mitään. Samoin tänään Nemo jäi kotiin reiluksi tunniksi jäljen ajon jälkeen ja ilmeisesti oli nukkunut koko ajan. Ainakin vastaanotto oli kotiin tultaessa vähän sen oloinen, että just oltiin herätty. Jos Nemon jättää useammaksi tunniksi kotiin yksin, pitää varmaan laittaa jotain virikkeitä joka nurkkaan, koska Nemo ei yleensä päivällä nuku pidempään kuin kaksi tuntia. Pitää kesälläkin tehdä noita yksinoloharjoituksia, jotta Nemo tottuu olemaan yksikseen. Pari kertaa Nemo on jäänyt myös yksin auton takakonttiin, mutta tähän Nemo vielä reagoi vinkumalla ja pyrkimällä pois. Nemo ei kyllä muutenkaan tykkää yhtään auton takakonttiin menemisestä, mutta nakkien kanssa homma sujuu vähän paremmin. Vaatii totuttamista vielä tämäkin.