Eilen käytiin tekemässä Nemolle esineruutu. Nemo toi ekan hanskan tosi hienosti, toisen kanssa meni sitten taas vähän pamppailuksi, mutta tulihan se toinenkin lelu sieltä. Sitten leikittiin ja riehuttiin ennen kuin lähdettiin jatkamaan matkaa metsikköön. Käytiin juoksuttamassa Nemoa ja kierrettiin pikku lenkki Laukaantien metsiköissä. Koettiin myös kohtaaminen siilin kanssa, kun Nemo törmäsi polulla tuhisevaan ja pörisevään piikkikasaan. Nemosta siili oli kauhean mielenkiintoinen, ei olisi halunnut tulla luokse millään. Onneksi Nemo vain tiiraili siiliä läheltä eikä tunkenut nenää tai tassuja piikkeihin. Loppulenkistä löydettiin vielä pöpeliköstä Sipi ja Nemo pääsi riehumaan Sippinkin kanssa. Nemo haastaa Sipiä leikkimään niin pitkään, kunnes Sipi on jo ihan kyllästynyt koko pikkuriiviöön. Taustalla kuului koko metsikössä olon ajan laukausten ääniä, mutta niihin Nemo ei reagoinut millään lailla.

Tänään aamupäivällä käytiin taas juoksuttamassa poitsua Kolmisoppisella noin tunnin ajan. Vähänkö kirmailu oli taas kivaa! Nemo osoitti taas urheutensa räksyttämällä liikennemerkille ja puukasalle. Metsä on täynnä mitä mielenkiintoisimpia mörköjä.

Äsken tultiin Nemon kanssa Aholaidan kentältä koulutuksesta. Paikalla oli tänään paljon vähemmän koiria kuin viime viikolla, onneksi. Tehtiin taas aika perusjuttuja eli kontaktia, ohituksia, pujottelua ja loppuun vielä kivana pikku lisätreeninä temppuilua. Nemolla oli taas hirveä into päällä ja vähän väliä kiskottiin millon mitäkin koiraa kohti. Kontaktia koitin pitää yllä parhaani mukaan, mutta tuon koiran keskittyminen on välillä aika lyhytkestoista. Kun on vähän aikaa istuskeltu, sitten mennään taas.

Nemolla ei pysynyt tällä kertaa palikat kasassa yhtä hyvin kuin viime kerralla. Viimeksi pujottelussa poitsu piti kontaktia melkein taukoamatta ja nyt sai ihan tehdä hommia, että sain koiran tulemaan mukana. Kaikki kehän koirat oli sata kertaa kiinnostavampia kuin minä. Lopussa Nemo kuitenkin osoitti olevansa ihan fiksu koira, kun piti harjoitella koiran kanssa joku uusi temppu. Kotona ollaan vähän reenailtu kierimistä ja nyt siis päätin opettaa homman loppuun. Nemo tajusi heti, mitä pitää tehdä ja kun esiinnyttiin yleisölle Nemo teki kolme maassa kierimistä putkeen. Kyllä tuo koira puuhastelusta pitää, mutta poitsulle saisi kehittyä ihan vähän enemmän kärsivällisyyttä.

Olen reenaillut Nemon kanssa liikkeestä istumista ja maahanmenoa, eteenmenoa, noutoa ja luoksetuloa lenkkien yhteydessä. Liikkestä istuminen menee jo ihan kivasti, enää ei tarvitse kuin kääntää vähän yläkroppaa ja koiraan voi ottaa jo etäisyyttäkin. Käytiin ostamassa Nemolla oma iso purupatukka ja siitä Nemo tykkää ihan hirmusti. Eteenmenokin menee hyvin, kun Nemo tietää saavansa palkkioksi purupatukan.

Ainoa, mikä tällä hetkellä ei oikein suju on nouto. Nemo kyllä antaa leluja, keppejä ja muuta roinaa pyynnöstä käteen, mutta jostain syystä ei oikein suostu luovuttamaan noutokapulaa. Yleensä, kun lähetän Nemon hakemaan, Nemo lähtee hyvin ja tuo kapulan lähelle. Kun noutokapula pitäisi antaa pois, poitsu kääntyy ja juoksee karkuun. Sitten kun itse juoksen, poitsu saattaa juosta musta sivulla ohi tai stopata aikaisemmin ja kääntyä karkuun. Aika rasittavaa. No, reeniä ja reeniä vaan lisää. Jännä, että tuo nouto epäonnistuu ainoastaan noutokapulan kanssa. Positiivista on kuitenkin, että purupatukan kanssa Nemo seuraa nätisti sivulla ja pitää kontaktia kivasti. Ilmeisesti purupatukka on nakkia paljon mieluisampi palkkio, kun sen saa palkkioksi paljon harvemmin.