Nemo pääsi tänään ensimmäistä kertaa pentukoulutukseen Keskisuomalaisen kentälle. Matkattiin paikalle bussilla. Matka meni hyvin ja paikkakin löytyi helposti. Koulutukseen oli saapunut meidän lisäksi monia muitakin koirakoita, tosin pentuja oli Nemon lisäksi vain kolme ja Nemo taisi olla näistäkin pennuista nuorin.

Koulutuksen aikana harjoiteltiin mm. kontaktin ottamista koiraan ja peruskäskyjä - istu, maahan ja istuen paikallaolo. Lisäksi pari harjoitusta seuraamiseen ja toisen koiran ohittamiseen. Itse yllätyin siitä, miten hyvin Nemo toimi häiriötekijöiden eli muiden koirien lähellä. Kaikki peruskäskyt sujuivat pelkällä käskyllä. Sivulle tulossa tosin poitsua pitää vielä kädellä ohjailla istumaan oikein, mutta käsky on hallussa. Yllätyin myös siitä, miten hyvin Nemo otti kontaktia vapaana. Silloinkin, kun Nemo jäi toljottamaan muita koiria sen näköisenä, että kohta juostaan, poitsu seuraili minua tosi hyvin. Ainoastaan kerran Nemo viuhahti toisen koiran luo. Myös paikallaolo istuen muutaman askeleen etäisyydellä sujui tosi hyvin.

Nemo oli koko koulutuksen ajan tosi kiinnostunut muista koirista ja koitti välillä kiskoa niiden luokse. Ensi kerralla voisi antaa haistella muitakin koiria vähän etukäteen niin treeniin keskittyminen voisi parantua. Nyt pidin tarkoituksella vähän etäisyyttä muihin koirakoihin, ettei Nemo riehaannu leikkimään. Koulutusta kesti yhteensä n. 30 minuuttia, mikä tuntui ainakin Nemolle olevan ihan riittävä pätkä. Nemon hermostumisen ja keskittymisen lopahtamisen huomasi hyvin siitä, että poitsu alkoi vielä enemmän kiskoa muiden koirien luo ja milloin mihinkin suuntaan. Koulutuksen lopussa oli vielä hyppyesteeseen tutustumista, mikä meiltä meni melkein kokonaan ohi, kun kaikki huomio piti pitää Nemon rauhoittelussa.

Lopuksi harjoiteltiin vielä koiran rauhoittamista ja rentouttamista silittelyllä. Neemuska istui aluksi ihan hyvin aloillaan ja tarkkaili muita, mutta kyllästyi sitten siliteltävänä olemiseen ja kiskominen alkoi taas. Rentoutusharjoituksia pitää siis koittaa tehdä enemmän ja eri ympäristöissä, jotta Nemo tottuu rauhoittumaan hälinänkin keskellä. Samoin vetämiseen ja koirien ja muiden liikkuvien asioiden ohittamiseen pitää käyttää vielä paljon aikaa ja toistoja. Ohittamiseen aletaan jatkossa käyttää myös ihan omaa käskyä. Koulutuksesta jäi kuitenkin kaiken kaikkiaan tosi hyvä fiilis. Katselin harjoitusten välillä muiden koirakoiden toimintaa ja täytyy myöntää, että pieneksi koiraksi Nemolla on mieletön oppimiskapasiteetti. Treenit meni meidän osalta superhyvin! :) Itselläkin heräsi taas suuria innostuksen fiiliksia, kun pääsin pitkän tauon jälkeen takaisin koirakentille. Tokoa tullaan varmasti treenaamaan jatkossakin Keskisuomalaisen kentän koiraporukan kanssa!

Koulutuksen jälkeen tuli vastaan iloinen yllätys, kun poikaystävä oli tullut meitä vastaan. Käveltiin koulutuksesta kotiin ja Nemo jaksoi matkan tosi hyvin. Härväili vielä kotonakin omiaan ennen kuin väsähti. Hieno päivä koiran kanssa jälleen kerran!