Tänään oli taas viikon kohokohta, pk-treenit Killerillä! Kouluttajia tällä kertaa kaksi. Porukka jakautui kahtia ja itse päädyin "toko"-ryhmään. Päästiin Nemon kanssa ekana kentälle. Olin ajatellut tehdä aika samanlaisen setin kuin viime viikolla, joten siinä mielessä meillä oli selvät sävelet. Hallissa oli hirveästi häiriötekijöitä: kahdella kentällä agility-treenit ja kentällä vielä toinenkin koira treenaamassa. Siksi olin vähän epävarma, miten Nemo voisi meteliin ja touhuamiseen vieressä reagoida.

Alkuun tein Nemolle luoksetuloa hihnan kanssa testatakseni vähän, miten poitsu käyttäytyy kentällä. Luoksetulo tehtiin itse asiassa kolmisen kertaa. Kaksi vikaa siten, että lelu tulee palkaksi jalkojen väliin. Ekalla kerralla tällä palkkaustavalla Nemo luuli lelun lähtevän lentoon ja kiersi sivulle. Kolmas kerta oli suora ja aika nopea. Nemolla ei ollut mielenkiintoa lähteä muille maille, onneksi.

Sitten tein hyppyä ja hyppynoutoa n. 50 cm tokoesteellä. Heittelin nakkia esteen toiselle puolelle ja houkuttelin sitten taas esteen yli mun luokse. Tässä kouluttaja sanoi, että kannattaisi alkaa pitää koiraa enemmän toisella puolella esim. siirtymällä itse esteen luo, ettei opi hyppäämään heti takaisin. Hyppynoutoa tein kolmisen kertaa. Kerran kapula lensi liian lähelle estettä, joten Nemo joutui vähän hassussa asennossa nostamaan sen. Kuulemma matkaa esteelle ja kapulan heitolle pitäisi kasvattaa. Noudot meni ihan jees, kertaakaan ei kiertänyt estettä. Luovutusta ja sivulletuloa ei nyt treenattu, pitää niitäkin katsoa sitten jossain vaiheessa.

Tein vielä seuraamista, koska se on nyt hartaan työn alla. Alkuun pelkkää paikalla möllötystä ja sitten muutamalla askeleella. Kouluttaja sanoi, että Nemppa seuraa vähän vinossa (oiskohan perusasentokin vähän vino?) ja antoi vinkin, että karran kehää vasemmalle. Pari vasenta kaarrosta tehtiin seuraamalla ja Nemo pysyi yllättävän hyvin kontaktissa koko pätkän. Ehkä me tästä edistytään :).

Kolmen muun koiran treenailun jälkeen tehtiin vielä kisamainen paikallaolo neljällä koiralla. Koirat tuli "tuomarin" eteen ja siitä pieni koiran kopelointi. Mentiin riviin koirien kanssa. "Tuomari" kävi vielä kääntymässä kertaalleen koiren edessä häiriönä. Maahan-käskyssä poitsu meni jostain syystä aika vinoon, mutta en lähtenyt sitä korjaamaan. Paikallaolossa Nemo jostain syystä pongahti kesken kaiken ylös koiran haukusta, joten jouduin viemään poitsun takaisin paikalleen ja käskemään maahan - taas meni vinoon. Loppuajan pysyi ihan hyvin maassa. Ilmeisesti keskittyminen ei nyt ihan ollut huipussaan. Kuitenkin saatiin vähän erilaista treeniä tänään ja häiriön allakin päästiin taas treenailemaan. 

Aika paljon piti olla skarppina, ettei Nemo saanut päähänsä lähteä viereiselle kentälle. Varsinkin palkkaustilanteissa piti koittaa pitää koira aika lähellä ja välillä hakea yhteyttä herättelemällä poitsua. Luottoa tuon koiran taitoon pysyä lähellä ja kontrollissa ei ole vielä kauheasti.  Huomenna alkaakin sitten tokokoulutus! :)