Tänään käytiin taas Nemon kanssa tekemässä omat treenit iltapuuhasteluna. Alkuun taas vähän riehuntaa lelun kanssa. Tämän jälkeen tein kolme noutoa putkeen pienemmällä kapulalla. Löysin treenirepun pohjalta purupatukan ja kokeilin nyt sitä noudossa leuan alle. Nemon kiinnostus purupatukkaan oli hyvä, koska patukka on ollut unholassa aika tovin. Toisella noutokerralla Nemo jäi jopa kyttäilemään hae-käskyn jälkeen purupatukkaa ja empimään menisikö vaiko eikö menisi hakemaan.

Kahdella noutokerralla tein vielä niin, että lähdin peruuttamaan puolijuoksua taakse, kun Nemo toi kapulaa. Tällä koitin saada Nemon keskittymään ainoastaan luoksetuloon ja unohtamaan kapulan jäyskimisen - toimi ihan hyvin. Kolme kertaa ihan hyvä nouto, tuonti, eteen istuminen ja luovutus. Otin kapulan pois aika nopeasti, ettei ehdi tipauttaa tai puremaan. Nyt pitäisi jostain etsiä jokin naru/ liina, että pääsen testaamaan sitä liinalla kapulan kiskomista. Nemo saisi vielä vähän tiukentaa otetta kapulasta.

Treenailin taas seisotusta peruutuksilla. Käsky oli nyt säpäkkä "seis" ja käsimerkki myös aika tiukka. Aika hyviä pysäytyksiä saatiin tehtyä. Sitten kokeilin liikkeestä seisomista pelkästä käskystä. Kaksi kertaa saatiin onnistunut suoritus eli nopea pysähdys käskystä. Otin seuraamisen vähän rauhallisemmin ja jäin itse aika lähelle. Nemo nyt kuitenkin alkaa tajuta, mitä se seiso-käsky liikkeessä tarkoittaa :).

Sitten tein kolme eteenmenoa. Ekalla kerralla purupatukka päädyssä, toisella ja kolmannella nakkilautanen. Nemo lähti käskystä tosi säpäkästi eteen, mutta maahan-käskyä kummasteli ja meni kaikilla kerroilla vasta tokalla käskyllä maahan. Eteenmenosta pitää vielä selvittää tarkemmin se, missä kohtaa koira käsketään maahan - jo matkalla vai vasta päämäärässä. Etäisyyttä oli reilut viisi metriä.

Otin vielä lyhyitä seuruupätkiä, joista palkkaus purupatukalla. Loppuun leikittiin pallolla. Melkoinen sihti tuolla koiralla, tosi näpäkästi nappaa koppeja lennosta! Flyball olisi ihan Nemon juttu! :)

Iltalenkki tehtiin Kolmisoppisen pimeähköllä pururadalla. Rata kantoi vielä aika hyvin. Nemo juoksi taas innoissaan ja kahlaili lumihangissa. Iltapuuhana saikin taas repiä puoli metsää Nemon hännästä.