Tokokurssi vetelee viimeisiään. Tänään vuorossa oli yhteistreeni toisen ryhmän kanssa, paikalla yhteensä viisi koiraa. Jäljellä onkin tämän kerran jälkeen enää kurssin loppukoe parin viikon päästä.

Treenien alkuun luoksepäästävyys niin, että viereisen koiran omistaja kävi katsomassa seuraavan koiran hampaat. Nemo antoi jälleen katsoa hampaat hienosti, tässä ei mitään ongelmaa. Sen sijaan kun kävin katsomassa viereisen koiran hampaat, Nemo ilmeisesti häiriintyi kehaisuista toiselle koiralle ja lähti liikkeelle. Otettiin homma uusiksi eli katsoin samalta koiralta hampaat kahdesti. Toisella kerralla Nemo piti peppunsa maassa.

Tämän jälkeen paikallaolo rivissä 2 min. Nemo meni alussa vähän vinoon ja oli makuussa sen näköinen, että voiko tylsempää enää olla? Pää retkotti tassujen päällä ja muutenkin oli tylsistyneen näköinen. Tällainen velttoilu on kuulemma vielä sallittua, kunhan koira ei nuku.

Sitten tehtiin maassa (vai oliko se istuen?) paikallaoloa siten, että pari alo-kurssin koirat jäi paikoilleen, kun muut teki seuruuta ja luikki paikallaolevien koirien edestä. Sitten vaihdettiin vuoroja ja päästiin itse tekemään seuruuta ja käännöksiä. Paikallaolo oli Nemolla aika mainio ja liikkeetkin meni ihan nätisti. Seuruu oli sata kertaa parempaa kuin viime treeneissä! :) Nyt kontakti löytyi kontaktikävelyssäkin kivasti.

Tehtiin seuruuta harjoituksena, jossa kouluttaja huusi "käsky, käsky, käsky" ja ohjaajien piti kävellä ja tarkkailla koiran reaktioita. Nemo ei reagoinut käsky-huutoihin mitenkään vaan keskittyi hienosti seuruuseen.

Sitten tehtiin lomittain liikkeestä maahanmenoa ja seisomista siten, että kahdelta vastakkaiselta viivalta lähdettiin kävelemään keskimmäiselle viivalle, jossa käsky maahan tai seisomaan. Tehtiin eka seisotus, sitten maahanmeno eri suunnasta. Nempalla oli jättävien liikkeiden kanssa tänään vähän hankaluuksia, ilmeisesti viereiset käskyt sekoittivat ja eri  liikkeiden tekeminen peräkkäin sotki pakkaa. Käsiavustuksella saatiin ihan kelpo suorituksia. Maahamenoa pitää treenata lisää, se on jäänyt vähän unholaan. Sitten tästä viiva-asetelmasta tehtiin yksittäin luoksetulot (osa koirista eri suuntaan). Nemo odotti hienosti omaa kutsua eikä reagoinut muiden koirien lähtemiseen mitenkään. Luoksetulossa kohtuu suora eteentulo ja kivasti sivulle.

Sitten tehtiin massiivinen maassamakuu, jossa monenlaista häiriötä: 1) omistaja rapisuttaa pussia/ kaivelee taskuja, kyykkyyn- ylös-hyppy, pyörittelee käsiä, sanoo koiralle "terve" yms. 2) omistajat vaeltavat koirien lomassa sikin sopin, juoksuaskeleitakin sai ottaa, 3) koiran vierelle, josta juoksu kolme kertaa pois, 4) omistajat pujottelee jonossa koirien lomitse, 5) pujottelu koiran kanssa toisen koirien lomassa jne. Mieletön häiriötreeni!

Nemo pysyi hämmentävän hyvin maassa. Sain olla varsin ylpeä, kun sivulta juoksuissa Nemo ja toinen koira olivat kaksi kertaa lähes ainoita, jotka jäivät paikalleen makaamaan (kaikki avo-koirat lähti). Kolmannella kerralla Nemo tosin oli ainoa, joka lähti. Alkoi pojalle riittää. Pujottelussa ei häiriintynyt muista koirista ja vapaana kulki pujotellen sivulla varsin mallikkaasti! Jes! Pahin häiriö Nemolle oli se, kun kouluttaja juoksi oman koiransa kanssa Nemon ohi, se oli vähän liikaa ja siihen piti reagoida nousemalla ylös.

Sitten tehtiin vielä ympyrä, jossa kolme tötsää välissä. Pujottelu taas vapaana ja tötsien kohdalla seiso-maahan-istu ja ohjaaja kiertää edessä olevan koirakon. Tässä Nempalta tosi kiva seuruu ja liikkeetkin meni ihan kivasti, tosin pienen käsiavun kanssa.

Oli hienoa huomata, että Nemon seuraaminen on kehittynyt mielestäni tiiviimmäksi ja pitää kontaktia paremmin häiriötilanteissakin. Iso papukaijamerkki Nemolle paikallaolosta, joka oli aika huikea suoritus. Niin monen monta minuuttia aloillaan ihan rauhassa, WAU!!! HYVÄ NEMO! Luulisi, että poitsu pysyisi varsin hyvin BH-kokeessakin pakoillaan, jolloin häiriönä on sentään vain yksi kaukainen koira. Tästä on hyvä jatkaa treeniä kohti kurssin loppukoetta! :)