Aamulla käytiin tekemässä Nemolle taas esineruutu. Tällä kertaa tehtiin Laukaantien varteen meidän mustikkamaastoon. Ruudulla oli kokoa n. 35mx35m. Esineitä oli yhteensä viisi, jotka tällä kertaa ihan edessä ja ruudun takana. Nempalla oli tänään taas hyvä draivi esineisiin ja etsi kaikki varsinaiset esineet (yhteensä kolme)  todella hyvällä vauhdilla. Toi esineet myös nopeasti ja varmasti mulle ja lähti melkein omatoimisesti hakemaan uutta tuotavaa. En ohjannut koiraa etsintäalueille lähetyksen avulla vaan Nemppa sai itse lähteä mihin suuntaan halusi. Aika näppärästi kävi itse koluamassa ensin oikean reunan, minkä jälkeen siirtyi kahdella seuraavalla lähetyksellä keskelle ja vasemmalle. Fiksu koira!  Alue oli sotkettu nyt molempien hajuilla, mutta ei paljon näyttänyt haittavan menoa.

Varsinaisten esineiden jälkeen käytiin vielä etsimässä loput esineet ilman liivejä. Näissä Nempalla oli vähän vähemmän oikeaa suuntimaa, kun kierteli paljon oikeassa kulmassa ja oli sitä mieltä, että siellä on vielä jotain. Hienovaraisesti kutsuttiin sitten katsomaan, mitä vasemmalta reunustalta löytyisi - ja sieltähän löytyi kaksi esinettä! Nemon innon etsimiseen huomaa hyvin siinä, että sille jää etsintävaihe herkästi päälle. Kun kaikki lelut oli jo nostettu, kierteli silti laajaa kaarta nenä maassa ja etsi esineitä. Hyvin se ottaa esineestä yleensä hajun, mutta ei paljon simmujaan käytä. Tänäänkin pari kertaa käveli lelun yli ennen kuin tajusi, että tossahan se on.

Jatkossa tehdään niin, että varsinaisten esineiden jälkeen lopetetaan siihen, jolloin valjaiden poistaminen toimii merkkinä, että homma on nyt tehty loppuun. Nykyisellään ei oikein hiffaa, että homma loppui jo, vaikka esineitä ei enää olekaan. Intoa esineiden nostoon ja etsimiseen tällä lisätreenillä eli esineiden nostamiseen vielä varsinaisten lisäksi, on ainakin saatu ja nyt sitä voi käyttää säästeliäämmin :). Kotonakin Nemo on kova etsimään makupaloja, keppejä ja leluja ja silloinkin sillä jää etsiminen päälle. Joskus olen ihan oikeasti ihmetellyt, että mitä se nyt etsii, kun selvästi olen näyttänyt, että leikki loppui. Etsiminen on Nemolle ilmeisesti ihan lempijuttu!