Ollaan taas puuhasteltu Nemon kanssa tällä viikolla vaikka mitä. Käytiin tekemässä taas jälki, n. 400 metriä ja kuusi tikkua. Annettiin vanhentua n. 40 min. Nemolla oli taas hirveä kiire, ajeli jälkeä vähän sinne päin ja tuloksena kaksi keppiä. Pitää koittaa saada tarkkuutta ajoon lisää vanhentamalla jälkeä ja lisäämällä esim. välipalkkauksia.

Eilen käytiin pk-treeneissä, joissa paikalla kolme treenaavaa koiraa. Otin Nemon kanssa seuraamista ja alokasluokan jättävät liikkeet. Seuruu oli taas vähän hakemista, kun Nemo tuntui häiriintyvän kouluttajan liikuskelusta ja ties mistä. Turhaa maanittelua edelleen ja oma pää pitäisi saada eteenpäin.Jättävät liikkeet meni kans vähän heikosti. Liikkeestä seisominen oli ihan ok, tosin otti askeleita. Ekalla kerralla vähän enemmän, toisella vähemmän. Tähän tarvitaan avustaja, joka kattois Nemon liikkumisen. Itsehän sitä ei luonnollisestikaan näe, liikkuuko koira metrin vai kaksi. Liikkeestä maahanmeno oli ihan hirveä. Jäi seisomaan ja jouduin ottamaan pelkkää maahanmenoa pari kertaa. Sitten vähän parempi. Jännä, kun edeltävänä päivänä molemmat meni tosi nätisti ja nyt taas maahanmeno ei sujunut yhtään. Treenikierrosten välissä tein paikallaoloa istuen ja maaten sekä eteentuloja ja pientä kontaktitreeniä.

Tänään kävin hakemassa Hannalta hyppyesteen pariksi päiväksi lainaan ja treenailtiin Nemon kanssa sitten hyppy-seisoa naapurikoulun pihalla. Kokeilin eri metodeja, joista ehkä paras oli takapalkkaus. Koira avustettuna seisomaan esteen eteen, nakkipalkka seisomisesta ja vähän ajan päästä vapaa ja purupatukka takaa. Näin Nemolle sai ajatuksen, että esteen yli kannattaa hypätä, vaikka siellä ei nakkilautasta olekaan. Hyppytreeniä jatketaan ahkerasti tiistaille asti.

Otin myös pikku pätkiä seuraamista ulkona ja sisällä. Nyt koitan tehdä kontaktitreeniä niin, että oma naama on eteenpäin. Muuten tosta koiran toljottamisesta ei pääse ikinä eroon :).