Eilen Nemon aamu alkoi yllättävästi, kun poitsu pääsi jo ennen seitsemää leikkimään koiran kanssa talon pihalle. Törmättiin 9 kk sekarotuisen nartun omistajaan, joka pyysi meidät leikkimään kolmen talon päähän kotinsa pihalle. Nemo hyppi menemään kuin hullu ja toki välillä piti keskittyä siihen, miten ihana narttu kaveriksi oli sattunut. Onneksi tämä tyttö oli aika topakka ja pisti Nemon näppärästi matalaksi, jos poitsu yltyi liian tuttavalliseksi.

Mamma lähti puoli kahdeksalta Lievestuoreen katsastamaan kspky:n järjestämän BH-kokeen. Kokeeseen ilmaantui vain kaksi koiraa, alunperin koiria oli tulossa neljä. Kokeessa kaksi saksanpaimenkoiraa - narttu ja uros. Koe oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että pääsi seuraamaan kahden aivan eritasoisen koiran suoritusta. Nartun tottisosuus oli selvästi heikompi ja seuraaminen todella olematonta. Hihnassa emäntä kiskoi koiraa mukaansa ja vapaana seuraamisessa koira jäi jälkeen, nuuski maata eikä pitänyt kontaktia. Uroksella todella hyvä ja tiivis seuraaminen ja liikkeet kohdillaan. Molemmille hyväksytty suoritus, mitä jopa nartun kohdalla vähän ihmettelin. Kaupunkiosuus molemmilla ihan ok. Tuolla tasolla oltais varmaan Nemonkin kanssa menty koe heittämällä läpi, ois pitänyt ottaa koira mukaan :P.

Illalla kävin Nemon kanssa treenailemassa ja tein BH-kokeen kaavion lyhennettynä versiona. Seuraaminen oli purupatukan ja nakin kanssa paikoin tosi kivanoloista ja käännöksissäkin oltiin hereillä. Myös jättävät liikkeet ihan ok, tosin tein istumisen paikalla seisomisen :). Nemolle liikkeestä maahanmeno on häivyttynyt pois, kun ollaan treenattu seisomista, jää automaattisesti seisomaan. Seuraavaksi kokeilen pk-porukan suosimaa huutokäskyä "MAAHAN!!!", jos vaikka toimisi. Heh, no jos nyt ei kuitenkaan aiheuteta traumoja Nempalle. Mutta kohtuullisella treenillä mekin läpäistään varmaan BH-koe tämän vuoden puolella.

Illalla käytiin vielä liikuttamassa poikaa metsässä ja heiteltiin frisbeetä. Nemo on kyllä ihan hulluna kaikkeen jahtaamiseen sama se lentääkö esine vai meneekö se maata pitkin. Aamulla sain tästä toisenkin todisteen, kun poitsu hyppäsi aamutunneilla päälle: "Mää jahtaan tota kärpästä!". Kiva herätys. Tämä samainen kärpänen on pörräillyt ympyrää jo pari päivää, kun kukaan ei saa sitä kiinni! :) Kohta mennään taas metsään ja sitten syvennytään jänskailemään Suomen menestystä jääkiekon finaalissa!