Pyörähdettiin pääsiäislomalla Espoossa vanhempien luona. Menomatka oli aika tukala, kun pienessä IC-vaunun lemmikkivaunuosastossa oli 12 istumapaikkaa, 9 ihmistä, 6 koiraa ja 1 kissa. Onneksi Nemo on jo tuttunut matkustamaan ja osasi olla onneksi melko rauhallinen koko matkan.

Nilo oli kasvanut puolet siitä, mitä se oli viime näkemällä. Ihan samanlainen hökelö oli tosin edelleen: rakasti Nemon kanssa leikkimistä, Nemon ruokien varastelua ja mun sängyn (ja mun) päällä kävelyä. Ikää Nilolla on reilut 4kk ja meno oli sen mukaista! Nemo oli varmaan taas ihan mielissään, kun pääsi sunnuntaina takaisin kotiin. Käytiin monta kertaa Espoossa metsälenkillä ja lauantaina Nemo näki kaverini suomenajokoiraa Amaliaa. Ammulla oli ollut juuri juoksut, joten niiden leikkiminen oli lähinnä sitä, että kiskoin vähän väliä Nemoa Ammun selästä pois.

Tänään käytiin treenaamassa Killerillä tokoa. Auto ja kuski seikkailevat Kuopissa, joten mentiin treeneihin omatoimisesti bussilla ja tultiin takaisin kävellen. Koiria oli paikalla vain neljä ja kouluttajana oli mulle uusi tuttavuus Kivisen Jaana. Tehtiin aluksi paikkamakuu. Oltiin taas Lakun vieressä ja saatiin oikein hyvää häiriötreeniä. Hämmästyin pariin otteeseen, kun Laku teki ryntäyksiä Nemoa kohti, mutta Nemo pysyi paikallaan sivulla. Korkeintaan taittoi Lakun puoleista korvaansa ja kuulosteli, tuleeko se sieltä päälle. Hyvä Nemo! Tämä käskyn alla pysyminen alkaa sujua.

Paikkamakuu tehtiin 2 minuuttisena. Pyysin erikseen vielä häiriön Nemolle eli kouluttaja kävi kiertämässä koiran. Paikkamakuussa ei muuta huomautettavaa kuin se, että Nemo oli ihan totaalisen väkkyrällä maassa, mutta pääasia että pysyy siellä hyvin.

Sitten tehtiin seuruuta. Tässä pyysin ohjattuna pikku pätkän. Tehtiin kolme pysähdystä, kaksi täyskäännöstä ja käännökset oikealle ja vasemmalle. Tämä oli meidän ehdottomasti paras seuruupätkä ikinä! Välissä palkkasin kehuilla ja lopuksi lelupalkka. Käänöksissä ja niiden jälkeen kontakti pysyi hyvin ja Nemon vire oli koko ajan hyvä. Nähtävästi meidän "positiivista virettä" -tehotreeni on alkanut tehota, vaikka ei loppujen lopuksi olla ihan mahdottomasti treenattukaan. Tämä oli kiva yllätys! Aletaan olla jo vähän lähempänä tavoitetta seuruun suhteen.

Loppuun vielä vähän avoimen kaukokäskyjä. Tähän sain vinkiksi kosketuskepin, jolla saa kuulemma opetettua nätisti seisomisen. Pitää kokeilla tuota keppiä, josko sillä saisi opetettua oikean liikkeen seisomiseen.

Pikku hiljaa pitäisi alkaa tehdä myös näyttelytreeniä, kun ollaan menossa 19.5. Jämsän ryhmänäyttelyyn.