Nemon kanssa on koittanut vähän erilainen vaihe, kun autokuski on sairaslomalla eikä päästä tavallisen usein metsään lenkeille. Tämän vähän huomaakin poitsun energialautauksista. Lenkkeily hihnassa ei selvästikään riitä täyttämään poitsun tekemisen tarvetta, joten olen koittanut ujuttaa lenkeille jonkin verran tottisjuttuja. Aina välillä koitan etsiä paikan, jossa Nemon voi päästää hetkeksi vapaaksi. Yhtenä iltana kävin yliopiston nurkilla heittelemässä Nemolle lelua lumihankeen. Siinä puolen metrin kinoksissa kirmaillessa ja lelua etsiessä menikin sitten reilu vartti.  Heitin lelun pari metriä suoraan eteen, mutta Nemo teki kaaria huomattavasti laajemmalla alueella.

Poitsussa näkyy myös selvästi jonkinlainen murkkuikä. Ulkona Nemo merkkailee minkä ehtii ja kaikki hajut on mielettömän mielenkiintoisia! Välillä on aika rasittavaa, kun poitsu singahtaa edestä tai takaa jonkin hajun perään. Samoin korvat tuntuvat unohtuvan aika usein. Ilmeisesti vetämättä kävely ei oikein ole uponnut tuonne pikku kaaliin, kun aina palkkauksen jälkeen poitsu kiihdyttää eteen :/. Ilman nakkia Nemo ei siis tajua vetämättä kävelystä mitään. Pitää miettiä tuota palkkauksen muutosta tuossa hihnassa kävelyssä ja seuraamisessakin, koska Nemo tuntuu ajattelevan, että jos ei ole nakkia hollilla, ei tarvitse välittää. Samoin poitsussa ilmenee jonkinlaista pomottelu myös rapsutteluissa (komentaa tassulla) ja sohvan valtauksessa (vie usein potilaan paikan). Samoin joitakin vieraita Nemo käy kokeilemassa, että voiko tota nylkyttää tai muuten komentaa. Pitänee koittaa laittaa jotain kuria tuolle murkkuikäiselle vintiölle :).

Nemon kanssa olen tehnyt muutamina iltoina myös vähän olkkaritreeniä. Uutena ollaan nyt treenattu hyppyä ja hyppynoutoa sohvatyynyistä, kyynärsauvasta ja viltistä väsätyn hyppytelineen kanssa. Nemo on nyt muutaman kerran onnistunut hyppynoudossa ihan hyvin: odottaa hae-käskyä, hyppää ja tuo lelun takaisin esteen yli. Ainoa ongelma on tällä hetkellä luovuttamisessa, kun en vieläkään ole saanut Nemoa antamaan lelua nätisti edessä suoraan istuen. Ilmeisesti tämän harjoittelu on jäänyt alussa vähän vähille, koitan treenata tätä jatkossa enemmän.

Muutaman kerran olen tehnyt myös tokon alokasluokan hyppy-seiso -liikettä. Nemo pitää vielä aika paljon ohjata hypyn jälkeisessä seisomisessa nakilla, mutta Nemo hyppää sivulta nakin perässä ihan hyvin. Yllättävää oli kuitenkin, että Nemo jää aika helposti seisomaan paikoilleen, eikä häiriinny siitä, että tulen sivulle seisomaan. Nemo seisoi ainakin niillä muutamilla harjoituskerroilla niin kauan, että sanoin istu. Olen tehnyt myös liikkeestä ja vierellä seisottamista pihalla. Seiso-käsky on ilahduttavan hyvin mennyt perille, koska Nemo osaa ponnahtaa jo makuulta ja istumasta seisomaan käskystä eikä yleensä ota turhia askeleita. Jossain vaiheessa voisi mennä kokeilemaan jäillä kävelyä, jos siellä vaikka voisi vähän juoksuttaa poitsua vapaana. Ei tosiaan poitsun tarvitsisi kaikkea energiaansa purkaa pallon tai namilelun perässä rynnimiseen.