Hurjaa, että nyt on jo joulukuu! Aika virtaa kyllä aika vauhdikkaasti. Rupesin tässä tänään aikani kuluksi vähän pohtimaan treenailuja Nemon kanssa ja laatimaan jonkinlaista suunnitelmaa ensi keväälle. Nemon kanssa olen tehnyt päivittäin pikku treenejä, mutta ongelmana on vähän edelleen, etten tiedä, miten liikkeitä voisi kehittää, vaikeuttaa ja varioida. Samoin palkkausta olen miettinyt. Nykyisin pyrin palkkaamaan enemmän leluilla, koska ne tuntuu olevan mieluisempia. Esim. seuraamisessa olen kokeillut laittaa napurallon kainaloon ja palkkaan pudottamalla lelun ja joskus vapautan Nemon liikkeestä ja heitän pallon eteen. Treenitilannetta ei helpota ainakaan se, että molemmat meidän treeniseurat jää parin kuukauden treenitauolle eli me ollaan sitten alkutalvi treenien kanssa melkein omillamme. Monena päivänä on harmittanut, että ulkona on niin paljon lunta, ettei kovinkaan monessa paikassa voi treenata.

Tänään tutustuin aikani kuluksi tokon alokasliikkeisiin ja kattelin netistä alo-luokan treenipätkiä. Tuo luokka voisi olla sellainen, mihin voitaisiin nyt ensi alkuun treenailla. BH-kokeeseen tulee sitten treenailtua samalla, kun liikkeet on aika lailla samat. Tänään otin asiakseni treenata Nemon kanssa pientä olkkaritreeniä. Harjoiteltiin lähinnä seisomista - ja siinä menikin aika monta nakkia! Nemon kanssa olen ehkä kerran viikossa muistanut tuota seisottamista ottaa ja nytpä se sitten alkaakin jo kantaa pientä hedelmää. Nemo osaa nimittäin nostaa käskystä pyllyn maasta! Jee! Ainakin vielä tämä tapahtuu suuren nakkihoukuttimen avulla. Pidän kättä nyrkissä nenän edessä ja hoen istu-maahan-seiso -käskyjä vaihdellen. Sitten otin kanssa paikalla seisomista ja kokeilin alustavasti liikkeestä seisomaan jättämistä. Jälkimmäisestä ei ainakaan vielä tullut yhtään mitään, kun yksi täppäilee perässä tai laskee peppua maahan. Mutta eiköhän se tästä kehity. Sen sijaan sivulla seisottaminen meni ihan ihmeen hyvin. Varmaan 30 s. Nemo siinä seisoskeli tai kauankohan siihen yhden nakin pilkkomiseen kuuteen osaan sitten menikään.

Toinen hankala juttu alokasluokan liikkeissä on varmasti vapaa hyppy, kun ei olla hyppyä hirveesti treenailtu eikä Nemo ole oppinut vielä mitään stoppaus-käskyä (paitsi odota). Mutta koitan talven aikana saada jostain käyttöön hyppytelineen, että voidaan totakin alkaa treenailla.

Sit tietty pitää pikku hiljaa kehittää seuraamista ja liittää muita liikkeitä perään. Muutenpahan nuo liikkeet, kuten luoksetulo ja liikkeestä maahanmeno onkin jo melkein hallussa (mitä nyt vielä se eteen istuminen menee vähän vinoon). Esim. seuraamista ja sivulle tuloa pitää myös vielä aika paljon hioa, koska Nemo on välillä vähän haahu ja jää sivulle tulossakin nuuskimaan selän takana tai seuraamisessa lopauttaa katseensa alas. Ois ehkä pitänyt opettaa sivulle tulemaan edestä suoraan sivulle, mutta eiköhän se motivaation lisäämisen kautta ihan mielellään jaksa suoraankin vierelle kiertää.

Muuten ollaankin Nemon kanssa lähinnä vain lenkkeilty ja vähän käyty juoksentelemassa öiseen aikaan Kolmisoppisella.